Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

La Bistrița, PSD se simte „obligat și forțat” să intre în campanie electorală

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Cu prilejul lansării candidaților PSD Bistrița-Năsăud la alegerile parlamentare, vineri, președintele județean de partid, Radu Moldovan, a adus din nou acuze Guvernului și președintelui României că nu vrea să amâne data desfășurării alegerilor.

Și asta, deși Curtea Constituțională a decis încă de la începutul lunii octombrie că hotărârea prin care Guvernul a stabilit că pe data de 6 decembrie vor avea loc alegeri parlamentare își va înceta efectele odată cu intrarea în vigoare a legii ce urma a fi adoptată de către Parlament. Mai mult, Curtea Constituțională preciza în motivarea deciziei publicate pe data de 14 octombrie că, în situația în care legislativul va adopta o lege în acest sens, alegerile parlamentare pot avea loc și peste termenul de patru ani. „Deși toate sondajele arată că amânarea alegerilor, pentru a limita răspândirea epidemiei, este o opțiune larg răspândită în rândul opiniei publice, vedem că președintele și Guvernul nici nu vor să audă de acest lucru”, și-a început discursul președintele PSD Bistrița-Năsăud. „Cetățenii așteaptă soluții de întrerupere a acestei transmisii severe a virusului, care are loc în ultimele zile. Ne aducem aminte că înainte de alegerile locale erau sute de infectați pe zi, și s-au amânat alegerile. În momentul de față suntem la 10.000 de cazuri pe zi și sute de morți pe săptămână, fără medicamente, cu secțiile ATI și secțiile COVID blocate în majoritatea spitalelor”, a mai spus Radu Moldovan.

Ceea ce a omis să mai precizeze președintele Consiliului județean este că parlamentarii Partidului Social Democrat – doi dintre ei candidând din nou la Bistrița-Năsăud, fiind primii pe listele partidului, respectiv Daniel Suciu, fost vicepremier în Guvernele Dragnea și Dăncilă, și Ioan Deneș, fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor – nu au întreprins niciun demers legislativ în sensul amânării acestor alegeri, deși decizia Curții Constituționale este definitivă.

În ciuda declarațiilor că sunt „forțați și obligați de către PNL să înceapă campania electorală”, cei din Partidul Social Democrat Bistrița-Năsăud au reușit totuși să mențină împânzite până ieri toate drumurile publice cu materiale de propagandă politică. Sute de bannere personalizate cu portrete ale candidaților și al însuși președintelui Moldovan au stat afișate până cu câteva ore înainte de prima zi oficială de campanie electorală, în toate localitățile din județ. „Carantinarea Bistriței este iminentă. Vom vedea cum se va face această campanie electorală. Eu încă mai sper că, măcar în ceasul al 16-lea, Dumnezeu le va da minte celor care guvernează România să înțeleagă că miniștrii trebuie să se ocupe de conducerea și coordonarea ministerelor și nu de campania electorală”, mai consideră președintele Radu Moldovan.

Tot el reproșează Guvernului Orban că nu a făcut absolut nimic în a pregăti România pentru a face față actualei situații critice, aducând acuze de corupție, furturi și incompetență. „În continuare nu avem măști, în continuare nu sunt soluții, iar spitalele nu au medicamentația necesară pentru a trata toți bolnavii internați. Personalul este foarte redus în spitale, iar numărul cazurilor crește în continuare. Dacă nu se va găsi o soluție de urgență, specialiștii spun că în maxim 10 zile sistemul sanitar va intra în colaps, și din păcate vom ajunge să vedem imagini apocaliptice, așa cum erau în primăvară în Italia”, spune Radu Moldovan, care a mai precizat că în campania electorală membrii și candidații PSD vor interacționa cât mai puțin fizic cu oamenii, pentru a nu-i expune. Toate aceste acuze la adresa Guvernului Orban și a președintelui României, aduse de la Bistrița, vin în condițiile în care, la București, lista candidaților social-democrați la Camera Deputaților va fi deschisă de către medicul Alexandru Rafila, reprezentant al României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătații, de asemenea președinte al Societății Române de Microbiologie, înscris recent în PSD. Același Alexandru Rafila care, după o serie de poziționări anterioare controversate, intens mediatizate, cu privire la teoriile despre noul coronavirus, afirma în urmă cu doar câteva zile că „restricțiile trebuie diminuate”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu