Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Derapaj marca PSD: candidații bistrițeni susțin într-un video că se închid piețele în aer liber si dau exemplu piața din fața Bisericii Evanghelice Comentatorii de pe facebook îi contrazic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Daniel Suciu și Bogdan Ivan, candidații aflați pe primele două poziții ale listei Partidului Social Democrat pentru  Camera Deputaților susțin într-o postare video pe care au făcut-o sâmbătă în fața standurilor producătorilor locali din fața Bisericii Evanghelice că aceștia nu vor mai putea vinde de luni încolo din cauza noilor restricții anti-pandemie impuse de guvern. Cei doi chiar fac un apel către Guvern să renunțe la măsuri. ”De luni, producătorii locali nu vor mai putea să-și vândă produsele în piețe și târguri! Decizia aceasta este o aberație, o prostie ce va închide afaceri construite cu greu și cu muncă multă! Nu o faceți!” spune fostul vicepremier Daniel Suciu în textul care însoțește postarea.

Nimic mai fals însă. Hotărârea de Guvern vizează comercianții din piețele acoperite și nicidecum pe cei care vând în piețele aflate  în aer liber, așa cum este piața săptămânală pe care  cei doi și-au ales-o sa o dea drept exemplu și care va continua sa funcționeze în weekend .

Cei doi candidați nu au rectificat textul nici după ce internauții care au comentat le-au sesizat ca este o  eroare: ”Păi nu se închid dacă nu au pereți, geamuri și uși. 😜Este specificat doar pentru spatiile închise” le atrage atenția cineva. Sau altul: ”Prostii, nu se închide si oricum in piețe sunt mai mulți samsari decât producatori”:

Ce precizează de fapt hotărârea de guvern cu noile restricții

Hotarârea nr 52 din 5 noiembrie 2020 precizează la art. 7 ce se întâmplă cu piețele:

(1) Se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

https://www.facebook.com/dani.suciu.503/videos/10158453597621117

Share.

About Author

Lasă un comentariu