Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Focar de Covid 19 la Penitenciarul Bistrita. Sunt 25 de cazuri în rândul deținuților

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tot Penitenciarul Bistrița este în anchetă epidemiologică după ce inițial  trei deținuți au fost depistați pozitiv, vineri  la testul pentru Covid 19 iar duminică acestora li s-au adăugat alți 22 de deținuți după ce a fost făcută testarea în masă, potrivit buletinului de presă al Instituției Prefectului.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița , comisarul șef Cosmin Părăuan a transmis vineri într-un comunicat de presă că nu se cunoaște  sursa de infectare, pe care o va identifica doar ancheta epidemiologică făcută de DSP.   Cei trei deținuți confirmați inițial  pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2. au fost transferați la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratamentului specific și izolare și este probabil că același traseu îl vor urma și cei 22 nou depistați cu Covid 19.

Din punct de vedere administrativ, au fost întreprinse atât măsuri de informare a Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa, precum şi demersuri stabilite prin planurile de măsuri adoptate la nivelul sistemului penitenciar: intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, monitorizarea medicală permanentă a tuturor persoanelor custodiate, dezinfectarea tuturor spaţiilor” preciza vineri comisarul șef de poliție penitenciară.

La finalul lunii trecute în Spitalul Penitenciar Jilava erau internați 105 deținuți infectați cu Sars Cov-2 transferați din penitenciarele din întreaga țara, potrivit ultimului comunicat de presa cu situația îmbolnăvirilor transmis de Administrația Națională a Penitenciarelor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu