Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

(FORMULAR) Reapare declarația pe proprie răspundere pentru deplasările de noapte

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Începând de luni, nu doar masca de protecție va deveni obligatorie, ci și declarația pe propria răspundere ori adeverința de la angajator, pentru deplasările de noapte, în intervalul orar 23:00 – 05:00.

Declarația trebuie să specifice numele și prenumele persoanei care o prezintă, adresa, data și locul nașterii, precum și scopul deplasării. Declarația poate fi scrisă și de mână, dar trebuie să spună clar motivul deplasării și să conțină datele personale ale celui care se deplasează în intervalul orar specificat, conform explicațiilor furnizate de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din România, medicul Raed Arafat.

Atât formularul declarației pe proprie răspundere – completat, datat și semnat – cât și adeverința de la angajator, pot fi prezentate echipelor de control și pe dispozitive electronice, cum ar fi telefonul mobil, cu condiția să aibă semnătura olografă a celui care a completat-o, respectiv a reprezentantului angajatorului emitent.

Grupul pentru Comunicare Strategică a publicat sâmbătă modelul declaraţiei pe propria răspundere ș modelul adeverinţei de la angajator. Declaraţia pentru deplasarea în afara locuinţei pe timp de noapte trebuie să precizeze motivul pentru care se deplasează persoana, respectiv:

  1. interes profesional, cu menţiunea unde desfăşoară activitatea profesională:
  2. asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
  3. achiziţionarea de medicamente;
  4. îngrijirea sau însoţirea copilului şi/sau asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi;
  5. deces al unui membru al familiei.

Potrivit Hotărârii de Guvern adoptate joi seara, sunt limitate deplasările între orele 23,00 şi 5,00, cu anumite excepţii, în baza unor documente justificative – titlu de călătorie, legitimaţie de serviciu, adeverinţă de la angajator sau declaraţie pe propria răspundere.

Share.

About Author

Lasă un comentariu