Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți: ”scolile ar trebui închise în baza unor studii științifice”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Cristina Iurișniți se declara adepta păstrarii deschise a școlilor măcar de nivel primar și gimnazial și crede ca era nevoie de studii științifice prntru decizia de închidere. Ea si-a explicat pozitia, despre care precizează că este una personală într-o postare pe facebook. :”Nu sunt de acord cu decizia guvernului Orban de a închide școlile, fără a lua în calcul studiile științifice, recomandările organizațiilor internaționale, experiența și practica celorlalte state europene!

În țări din Uniunea Europeană, precum Italia, Germania, Franța școlile au rămas deschise. Personal, consider că în ceea ce privește răspunsul la această pandemie, în domenii precum educația, România ar trebui să urmeze exemplele acestor țări, și să caute soluții în mod diferențiat, în funcție de situația concretă, din teren.”. Cristina Iurișniți invocă specialiști printre care pe psihologul Daniel David, rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, care ar fi spus   că deja există la nivel global, dar și național, suficient de multe date științifice care demonstrează că măsurile legate de pandemie trebuie adoptate și aplicate în mod diferențiat. : ”Gândind diferențiat aceste măsuri de combatere și limitare a extinderii efectelor pandemiei s-ar fi putut suspenda orele și trece la învățământul online doar pentru clasele de liceu, unde învață elevi de vârste mai mari, care înțeleg și pot să lucreze singuri de acasă.” 

Deputatul USR spune că cei mai mult afectați vor fi copiii mici: ”Pentru ei desfășurarea activităților online nu are aceeași eficiență ca pentru cei de liceu. Precizez că, în conformitate cu datele oficiale, grădinițele, școlile din ciclul primar și gimnazial, în special cele din mediul rural, unde învață un număr mic de copii, și a fost aplicat scenariul verde de funcționare al unităților de învățământ, nu există până la această oră infectări cu SARS COV 2 confirmate.Grădinițele și școlile trebuie să rămână deschise, în special pentru preșcolari si elevii din ciclul primar și gimnazial!” a mai spus deputatul .

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu