Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Județul Bistrița-Năsăud pe locul 15 cu incidența 3,62 la mia de locuitori. Rata deceselor mai mare decât rata națională

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cu alte 50 de cazuri noi adăugate luni, din testările mai reduse  de duminică județul Bistrița-Năsăud este în acest moment pe locul 15 în țara ca incidență a îmbolnăvirilor, calculate pentru ultimele două săptămâni si cu o rată de 3,46 la mie.

În topul negru al incidenței îmbolnăvirilor cu Covid 19 calculate la mia de locuitori se află județul Sibiu cu o incidență de 6,6 la mie, urmat de Sălaj 6,59 si Cluj 6,34 la mia de locuitori.

Bistrița este orașul cel mai afectat de județ cu o incidență calculată ieri la 7,89  la mie si cu  câteva focare , între are unul la Penitenciar cu 25 de deținuți infectați transferați la Spitalul Penitenciar Jilava. În total din cele 3652 de cazuri din judet  jumătate sunt din municipiu: este vorba de 1733 de bistrițeni infectați la începutul pandemiei.

Rata de deces în județ: 4,6 % din cazuri

Județul se confruntă cu o rata mai mare de deces decât rata națională: e vorba de circa 4,6% din totalul cazurilor depistate față de 3% rata naționala in cazul deceselor Covid 19/  . Din cele 170 de decese a unor pacienți diagnosticați cu Covid 19 , 11 au fost raportate numai în cursul zilei de ieri. Alte 2 sunt cazuri de deces raportate astăzi. Cinci dintre cazurile de deces raportate ieri s-au înregistrat la persoane din grupa de vârstă 45-59 de ani. O femeie de 48 de ani internată cu abdomen acut chirurgical, care avea si Covid 19 a rezistat doar 4 zile în ATI, a fost declarata decedată duminică.

O altă pacientă  de 55 de ani din Bistrița-Năsăud internata prea tîrziu, cu afectare pulmonară severă (bronhopneumonie, infecție confirmată cu COVID-19, examen CT – afectare pulmonară severă) și a murit a doua zi. Avea însă numeroase alte  afecțiuni  : hipertensiune arterială,  insuficiență renală cronică în regim de hemodializă. Un bărbat, de 54 de ani,  internat în 27 octombrie pe Secția Boli Infecțioase cu pneumonie a evoluat dramatic către  insuficiență respiratorie acută, a fost transferat în 28 octombrie în ATI, unde a decedat în 6 noiembrie aproape de miezul noptii.

Share.

About Author

Lasă un comentariu