Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Descinderi ale polițiștilor din Bistrița-Năsăud, Arad și Austria într-un dosar de trafic de persoane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În trei localități din județul Bistrița-Năsăud și una din Arad au avut loc descinderi simultane, în cursul dimineții, la locuințele a șase persoane bănuite de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii S.C.C.O. Arad și procurorii Biroului Teritorial Bistrița-Năsăud al D.I.I.C.O.T. au demarat cercetări și percheziții domiciliare într-un dosar ce vizează infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat, ce ar fi compus din cetățeni români, în scopul săvârșirii de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală, pe relația România-Austria.

Concomitent, autoritățile judiciare din Austria efectuează o percheziție domiciliară la o locație ce ar fi fost folosită de persoanele bănuite în această țară.

Persoanele vizate sunt bănuite că, în cursul lunii ianuarie 2020, ar fi recrutat, prin metoda „lover boy”, o minoră din județul Bistrița-Năsăud, pe care ar fi transportat-o în Austria, în vederea practicării prostituției, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

La percheziții au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad.

Share.

About Author

Lasă un comentariu