Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Focar de Covid 19 la Spitalul de Bolnavi Psihici din Beclean. Sunt 74 pozitivi. Ce se întâmplă cu bolnavii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Becleanul se confruntă cu un al doilea focar într-o  unitate de îngrijiri bolnavi cu probleme cronice. După focarul de săptămânile trecute de la Căminul privat de îngrijiri Persoane Vârstnice, Betsheda unde au fost mai bine de 20 de beneficiari și personal de îngrijire afectați de Covid 19,   Spitalul de Bolnavi Psihici din Beclean se confruntă cu un focar  Covid 19 de proporții: sunt 69 de pacienți numai astazi.

Deocamdată nu e clar care este sursa infectarii,  însă Spitalul Orășenesc secția Boli Psihice Cronice a înregistrat zilele trecute 5 cazuri de bolnavi și un caz din rândul personalului de îngrijire. După apariția acestor cazuri au fost testat toti pacienții iar rezultatul este unul coplesitor: 69 înregistrați pozitiv numai astăzi, în total sunt 74 de cazuri pozitive la Covid 19.

Directorul Direcției de Sanatate Publica Anca Andritoiu a explicat pentru Bistrița Express ce se va întâmpla cu pacienții infectați : ”  O sa fie izolati, separat, într-un pavilion. Deocamdată nu au decât simptome minore, se ocupa de ei medicii  internisti din Beclean si psihiatrii. Îi monitorizam  și doar în cazuri cu probleme e îi aducem la Spitalul din Bistrița. Deocamdată s-au organizat, au oxigen pentru cei care au nevoie, au butelii de oxigen,  si-au făcut rost , se organizează sa-i poata gestiona

Practic din totalul pacienților  de la neuropsihiatrie din Beclean,  117 cu totul, 74 sunt pozitivi în acest moment . Spitalul din Beclean are șanse să devină suport Covid 19 în următoarea perioada, în condițiile în care Spitalul Judetean de Urgență si Spitalul din Năsăud, cele doua spitale suport Covid din județ fac față cu greu numărului de pacienți cu Sars-Cov 2.

Share.

About Author

Lasă un comentariu