Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Scrisoare deschisă a candidaților bistrițeni USR-PLUS pentru secretarului general PNL, Robert Sighiartau: ” acum un an s-a încheiat un protocol. Nu l-ati respectat”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Candidații principali ai USR -PLUS din Bistrița-Năsăud i-au adresat o scrisoare deschisă deputatului Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, urmare a declarațiilor făcute de acesta atât într-o emisiune de la Bex TV , în care atrăgea atenția că PNL și USR  au același adversar politic si ar trebui sa se apere reciproc cât și  de la TVR 1 unde a declarat că PNL ar prefera un aliat la guvernare din aceeași familie politică, cu referire la PMP. Dăm publicității integral scrisoarea deschisă semnată de Lorand Sas și Emilian Gabor:

Draga Robert,

Acum câteva săptămâni, eram de acord toți trei că trebuie să eliberăm municipiul Bistrița și orasul Năsăud de „ciuma roșie”. Și am reușit să dăm speranță bistrițenilor și năsăudenilor. Împreună.

Ai afirmat public că ar trebui să ne păzim reciproc spatele, USR PLUS și PNL, pentru că dușmanul comun este PSD. Din păcate, declarațiile și faptele tale și ale colegilor tăi se află într-o antiteză perfectă.

Am crezut inițial că afirmațiile tale, cum că preferi PMP și UDMR la guvernare, în detrimentul USR PLUS, au fost o scăpare. S-a dovedit că ai respectat un „ordin pe unitate”, o directivă de partid. Au comunicat același lucru și alți colegi parlamentari de-ai tăi, din PNL. Justificările doctrinare și de afiliere europeană sunt penibile. Reperele morale, cu care încercați să atrageți electoratul, nu sunt compatibile cu politica pe care o desfășurați voi. Până la urmă e vorba de sute de posturi bugetare date sau promise celor două partide și de probabilitatea ca acestea să nu atingă pragul electoral, nu?

Acum un an, s-a semnat un protocol între PNL și USR. Ai fost prezent acolo. Nu ați respectat acel protocol. 

Și acel protocol, și angajamentele noastre pentru guvernare, încep cu un principiu clar, nenegociabil: Fără Penali în funcții publice. Este imposibil de negociat sau de amânat pentru simplul fapt că peste un milion de români au semnat pentru el. Ați făcut tot posibilul, ați utilizat orice tertipuri birocratice pentru ca organizarea referendumului „Fără Penali” să nu intre la vot în plenul Senatului, camera decizională. Cot la cot cu PSD-iștii!

La final, am vrea să te întrebăm dacă e adevărat că reprezentantul PNL în BEJ Dâmbovița a votat pentru admiterea sesizării PSD, care consideră sloganul nostru de campanie, „O Românie fără hoție”, ca incitator la ură și xenofobie, deși promovează o valoare morală de bază. Cei de la PSD susțin că îi dezavantajează în competiția electorală. PNL ce părere are? În Bistrița-Năsăud vă simțiți la fel, discriminați?

Cu speranța în vremuri și relații mai bune, Lorant Sas și Emilian Gabor

USR PLUS Bistrița-Năsăud”

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu