Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Spitalul din Năsăud- pregătiri pentru mărirea numărului de paturi pentru Covid 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Spitalul din Năsăud se pregătește pentru cazarea unui număr aproape triplu de pacienți Covid 19 față de capacitatea sa actuală și e în plin proces de reamenajare a circuitelor și de modernizare.  Prefectul Stelian Dolha s-a dus sa verifice stadiul lucrărilor pentru locurilor nou create pentru pacienții Covid: 80 față de 26 inițiale. Spitalul care este al doilea spital suport Covid 19 pentru județ va angaja personal suplimentar, concursurile fiind în plină derulare: ”Împreună cu primarul Dorin Vlașin și deputatul Robert Sighiartău, am vizitat în cursul zilei de astăzi Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud pentru o evaluare a lucrărilor de modernizare” a scris prefectul pe facebook.
„Această unitate spitalicească se pregătește să-și crească numărul de locuri alocate pentru pacienții CoVid-19. Mai exact, dacă la începutul verii, au fost alocate aici 26 locuri pentru acordarea de servicii medicale pacienților bolnavi de CoVid-19, acum, aceste locuri sunt suplimentate până la 80, iar 6 paturi vor fi amenajate pentru izolarea persoanelor care au fost testate și așteaptă rezultatul testului.
Rețeaua de oxigen va fi îmbunătățită prin suplimentarea cu prize și barbotoare, ceea ce face posibilă internarea mai multor pacienți confirmați pozitiv, care au nevoie de oxigen. De asemenea, în seria de modernizări se adaugă și lucrările de extindere a rețelei de fluide medicale la nivelul etajului II în cadrul spitalului” a mai scris Stelian Dolha.
Prefectul spune ca noile dotari sunt o gură de oxigen și a reamintit că lupta impotriva noului coronavirus nu se castiga in spitale, ci in afara lor prin protectie si respectarea distanțării:
Este o gură de oxigen de care acest județ avea nevoie. Nu trebuie să uităm însă că lupta cu pandemia se câștigă mai ales în afara spitalelor, prin auto protecție personală si prin protejarea semenilor noștri. De aceea trebuie să nu lăsăm garda jos și să continuăm să respectăm strict măsurile de protecție, de distanțare socială, de evitare a aglomerațiilor.”
Share.

About Author

Lasă un comentariu