Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Aventurarea pe străzi după ora 23,00 te atacă la buzunar. Jandarmii au dat și noaptea trecută amenzi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aventurarea afară din casă după ora 23,00, pe jos sau cu mașina poate însemna cel puțin 500 de lei amendă, dacă ești surprins de patrule iar cei care fac razii nu consideră că ai motive întemeiate.

Au simțit-o pe pielea lor 10 bistrițeni care n-au avut justificări credibile atunci când au fost opriți de patrulele de jandarmi în cursul nopții trecute, în intervalul 23,00–5,00.

Oamenii pretind că nu știu de interdicția de a ieși după ora 23,00

Jandarmii precizează într-un comunicat de presă că oamenii surprinși de patrule se justifică susținând că nu știau de interdicții: ”Au fost aplicate 10 sancțiuni în valoare totală de 3.000 de lei, astfel: 6 amenzi în valoare de 3.000 de lei și 3 avertismente scrise – pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv 1 avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. În general cetățenii surprinși de oamenii legii fără declarație, afirmă că nu cunosc această prevedere legală” transmite un comunicat de presa al Inspectoratului de Jandarmi.

”Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat doar pentru anumite motive, sancțiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 și 2.500 de lei” precizează comunicatul.

Pentru proprietarii teraselor sancțiunile sunt până la 10 000 de lei

Jandarmii au facut controale si la terase, dar si in mijloacele de transport : Totodată, operatorii economici care nu respectă măsurile privind funcționarea în condiții de legalitate în această perioadă a teraselor pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

În ultimele 24 de ore au continuat și verificările executate la terase, în magazine, mijloace de transport în comun, piețe, gări, autogări și zonele aglomerate din spațiul public.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 28 de locații, fiind aplicate 56 de sancțiuni, astfel: 4 amenzi în valoare de 3.000 lei, respectiv 52 de avertismente scrise.

Vă recomandăm tuturor să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi. Acțiuni de acest gen se vor desfășura în toate localitățile județului, până la încetarea măsurilor restrictive” precizează comunicatul jandarmilor.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu