Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Focarul din Spitalul Beclean nu dă înapoi. Sunt aproape 100 de pacienți de la secția de psihici cronici cu Covid 19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Focarul de la Spitalul de Bolnavi Psihici Cronici din Beclean, secție internă a Spitalului Orășenesc, a ajuns la aproape 100 de persoane, mare majoritate pacienți (99) și 3 asistente medicale.

După ce săptămâna trecută în secția care a fost izolată între timp, numărul pacienților ajunsese la 74, astăzi au mai fost confirmați alți 25 de bolnavi infectați cu Sars-Cov 2.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, Anca Andrițoiu spune că bolnavii au dezvoltat forme usoare, așa ca sunt îngrijiți de medicii interniști și psihiatrii de la Beclean, cu supervizarea unui epidemiolog de la Bistrița, pentru schemele de tratament: ” doar doi au ajuns la Spitalul din Bistrița pentru o evaluare complexa, dar au revenit la Beclean” .

În ceea ce privește cazul directorului medical de la Beclean, chirurgul Anatoli Rurac, internat cu o forma complicată de Covid 19 la secția de terapie intensivă, doctorița Andrițoiu spune că este puțin probabil să fi avut vreo legătură cu focarul Covid 19 de la Secți de Psihici Cronici: ” Doctorul Rurac este chirurg și nu ni s-a spus că ar avut vreo legătură cu acei pacienți” a mai spus directorul DSP.

Share.

About Author

Lasă un comentariu