Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Angajații DGASPC și asistenții personali își vor primi salariile după ce Guvernul a votat o noua rectificară bugetară

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Salariile pentru angajații Direcției pentru protecția Drepturilor Copilului și asistenții personali din Bistrița-Năsăud aferente anului în curs vor fi plătite din fonduri guvernamentale, banii fiind asigurați în urma unei rectificări bugetare adoptată ieri de Executiv.
Prin rectificarea bugetară discutată în cadrul ședinței de guvern din 23 noiembrie, angajații DGASPC, precum și asistenții personali, își vor primi salariile. Precizăm faptul că prefectul Stelian Dolha a transmis, către Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Sănătății, la solicitarea Consiliului Județean și prin petiția reprezentanților SANITAS din județul nostru, situația conform căreia nu au fost acordate drepturilor salariale începând din luna octombrie. Prin adresa formulată către instituțiile competente, s-a cerut ca la rectificarea bugetară să fie avută în vedere rezolvarea problemei plăților salariilor.” anunță Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.
Finanțarea salariilor pentru DGASPC este asigurata proporțional de Consiliul Județean BN în subordinea căreia se află instituția dar și din fonduri de la bugetul de stat. Anul acesta CJ a susținut prin conducerea sa la început de noiembrie ca a epuizat fondurile, în timp ce Ministrul Muncii pe de altă parte a susținut  că Guvernul și-a achitat partea sa de obligatie si ca responsabilitatea e in curtea CJ-urilor care n-au gestionat bine banii. În cele din urmă în fața situației de blocaj Guvernul a facut o nouă rectificare bugetară.
Share.

About Author

Lasă un comentariu