Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Poliția Bistrița: ”atenție ce contracte semnați!” Ce caz de înșelătorie i-a determinat pe polițiști să tragă un semnal de alarmă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un caz de escrocherie în care a  femeie din Bistrița a ajuns să plăteasca scump niște servici iluzorii pe un site de publicitate, imaginându-si ca va câștiga de câteva ori mai mult, fără să se uite cu atenție la detaliile contractului, i-a determinat pe polițiștii bistrițeni să tragă un semnal de alarmă.

Potrivit IPJ BN, două tinere, una de 28 de ani, din Brașov și o alta de 33 de ani, din Focșani, angajate ale unei societăți cu sediul în București, punct de lucru în Bistrița și domeniu de activitate publicitar ar fi determinat-o prin înșelăciune pe o bistrițeancă de 54 de ani să le  achite  810 lei, din care 100 de lei -o taxă de înscriere și 710 lei prima rată din contract, cu promisiunea că, în urma unor ședințe foto în care va promova anumite articole și produse de înfrumusețare va primi suma de 400 euro. După ce a citit contractul pe care-l semnase bistriteanca a realizat ce a făcut: contractul prevedea  că are de achitat și nicidecum de primit suma de 400 de euro, contra promovării unor fotografii pe un site. Încercând sa rezilieze contractul femeia s-a lovit de refuz: ce e semnat , e bun semnat si produce efecte.

După plângerea victimei înselătoriei polițiștii au deschis un dosar penal:”Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele. Polițiștii vă sfătuiesc să citiți cu atenție contractele pe care le semnați, mai ales când vă asumați achitarea unor sume de bani” 

Schema prin care a fost înșelată bistrițeancă e cunoscută drept ”înselătoria modelling” și a facut victime în toată țara. Cei care o practică își abordează clienții direct din strada cu promisiunea unor beneficii substanțiale, clienți care sunt preluați apoi si prelucrați de o alta persoană care- convinge sa semneze contracte, cu promisiunea ca fotografiile lor prin care promoveaza anumite produse le vor aduce castiguri mari, bineințeles după ce plătesc avansuri

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius -Horea în

    Cand iti lipseste mintea si nu ai altceva mai bun de facut adica sa strangi jupcii sau sa culci gainile te muti la oras si cauti norocul pe la sedinte de (SUTTING) pe americaneste si tradus iti expui frumusetile . Dar chiar si in izolare prostia unora nu are limite. Asa ca platesti cat ai zice peste daca vrei sa te faci neaparat cunoscuta. E de ras , e de plans ? Stabiliti voi cititorii .

Lasă un comentariu