Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Percheziții în Bistrița-Năsăud și alte 4 județe într-un dosar instrumentat de DNA Suceava. Ar fi vorba de permise și omologari false

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Direcția Națională Anticorupție a anunțat printr-un comunicat de presă că la solicitarea procurorilor DNA din Suceava locuințe si instituții din 5 județe printre care și Bistrița-Năsăud 67 au fost percheziționate în această dimineață în cadrul a 3 dosare penale care vizează infracțiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracțional organizat, ”presupus săvârșite în perioada 2018-2020”

”Au fost vizate 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor: Suceava,  Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei” transmite DNA.

Surse din interiorul DNA au precizat pentru G4 Media ca ar fi vorba de permise de conducere false. Un astfel de permis, obținut fraudulos ar fi costat între 5.000 și 7.000 de euro, potrivit sursei menționate.

G4 Media scrie si că polițiștii ar fi găsit până acum aproape un milion de euro în locuințele percheziționate. Unele bancnote erau ținute în seif, altele ascunse în pereți sau depozitate în ligheane, ori găleți.

Dosarul are două componente: una pe permise falsificate si o alta pe verificari RAR fără programare, si pe aceasta ultimă componentă s-ar fifăcut perchezițiiel în județ ” în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200-1.000 euro, omologarea/verificarea R.A.R. precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor.
Practic, aceștia, în timp, și-au făcut chiar un “renume” în sensul că puteau facilita cu succes omologarea/verificarea R.A.R. precum și înmatricularea provizorie și definitivă a autoturismelor, cu complicitatea unor funcționari publici, contra unor sume de bani, cu atribuții în ceea ce privește aceste activități (ingineri RAR precum și agenți de poliție, respectiv, ofițeri de poliție cu atribuții de aprobare a documentelor din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava).
Urmare a acestor demersuri, omologarea/verificarea tehnică, respectiv înmatricularea autoturismelor erau realizate rapid fără a mai fi nevoie de programare, iar în unele cazuri, chiar în condițiile în care documentele nu erau complete sau nu erau în regulă ori autoturismele prezentau defecțiuni tehnice majore.” Scrie sursa menționată citând un comunicat de presă al Poliției Române

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu