Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum îi liniștește primarul Ogâgău pe sângeorzeni după apariția focarului de pestă porcina

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Primarul Traian Ogâgău le transmite locuitorilor din Sângeorz Băi să nu se impacienteze după aparția a trei focare de peste porcină africană în localitate și-i asigură că-și pot tăia porcii de sărbători:
„Cum am preconizat, au apărut zvonurile cum că luni vin tirurile și adună porcii din gospodării pentru a fi duși și sacrificați datorită focarului de PESTĂ PORCINĂ apărut în orașul nostru. Dragii mei, NU VINE NIMENI, NU SE ÎNTÂMPLĂ NIMIC, TOTUL ESTE SUB CONTROL, doar că NU AVEM VOIE 7 zile să mutăm porcii sau alte animale între gospodării” le dă asigurări primarul Ogâgău.
Traian Ogâgău le transmite locuitorilor să nu se lase influențați de informațiile alarmiste: ”În rest făceți-vă treburile ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și sacrificați-vă porcii cât și cum doriți fiecare în gospodăria proprie! Doamne ajută!”.
Ce a anunțat Instituția Prefectului
Anunțul apariției cazurilor de pestă porcine africană la porcii domestici din trei exploatații din  Sângeorz-Băi a fost facut vineri seara.
Printre măsurile prevăzute de planul adoptat, se numără „stabilirea unor restricții cu privire la mișcarea animalelor, instituirea filtrelor rutiere de control la intrarea și ieșirea din zona de protecţie, constituirea unor echipe pentru combaterea bolii, dar și despăgubirea crescătorilor afectați de PPA„ ”a transmis instituția Prefectului.
Share.

About Author

Lasă un comentariu