Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ceremonie în format minimal de Ziua Națională la Bistrița, aflată încă în carantină

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița, aflată în carantină a marcat Ziua Națională a României printr-un ceremonial sobru și restrâns la statuia poetului Andrei Mureșanu din fața Primăriei . Numărul participanților unei ceremonii fără prezența publicului a fost limitat doar la reprezentanții Guvernului prin prefectul Stelian Dolha, a Consiliului Județean prin președintele Radu Moldovan, a Primărie municipale prin viceprimarii Sorin Hangan și Călin Stan și la comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, colonelul Cornel Scurt.

În cursul micii ceremonii s-a intonat Imnul de stat, s-a tinut o rugăciune si s-a depus o coroană de flori. Prefectul Stelian Dolha a transmis la finalul ceremoniei un scurt mesaj în care a vorbit despre simbolistica Ziei Naționale si despre nevoia de unitate în pandemie: ”Este o zi specială, insă pandemia  ne obliga să cerebrăm altfel Ziua națională a României :una fără festivități, fără defilare, făra acea bucurie publica a zilei de 1 decembrie . Aceasta nu inseamna ca nu purtam sarbatoarea natională in sufletele noastre dimpotrivă, e un moment în care putem sa ne bucuram alaturi de cei  apropiati, si mai ales sa ne gandim cu speranta la ziua de mâine.

CEL mai puternic mesaj al zilei noastre naționale este UNITATEA. Ziua de 1 Decembrie vorbeste despre unirea in cuget si simtiri. Si acest mesaj e mai actual ACUM decat niciodata. In aceasta criza a pandemiei noi nu putem castiga decat ÎMPREUNĂ. Nici personalul medical si nici autoritatile nu pot castiga această lupta daca noi toti ceilalti nu ne luptam sa o castigam. Acum chiar avem de unitate, ca sa trecem împreună, cu grijă fata de semenii nostri si de sanatatea fiecaruia, cu empatie, prin aceasta lupta cu acest virus nemilos. . Sper ca într-un termen cât mai apropiat să ne bucurăm că am scăpat de această pandemie, să începem reconstrucția acestei țări și să ne gândim la prosperitate” a mai spus prefectul Stelian Dolha.

Share.

About Author

Lasă un comentariu