Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier: ” Nu mă cramponez de nicio funcție”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Premierul Ludovic Orban și-a anunțat demisia din fruntea Guvernului  luni seara  ca urmare a rezultatelor obținute la alegerile parlamentare și că a luat această decizie pentru că nu se cramponează de funcția de premier.

”Pe 6 decembrie cetățenii români și-au exprimat votul in cadrul alegerilor parlamentare. Am luat decizia astazi sa imi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou Guvern. România are nevoie de un Guvern responsabil, care să reprezinte vo cetătenilor români care îsi doresc modernizarea si dezvoltarea România. Decizia mea arata că nu mă cramponez în funcția de premier”, a spus Orban.

Despre activitatea sa de premier presedintele PNL  a spus“Îmi inchei mandatul de premier, dupa un an si o luna, în care România s-a confruntat cu o perioada extrem de dificila, in care romanii, alaturi de ceilalti cetateni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie si cu o criza economica fara precedent. Am incercat sa imi fac datoria fata de România si plec din functia de premier cu conștiinta datoriei implinite. Tot ce a fost omeneste posibil atat eu cat si colegii mei din echipa guvernamentala am facut. Pe 6 decembrie romanii care au participat la vot au decis componenta viitorului parlament. Obiectivul pe care il am este acela de a construi o majoritate parlamentara care sa nu cuprindă PSD.” a mai spus Orban.

El a mai precizat și că în calitate de presedinte PNL va conduce negocierile pentru formarae noului Executiv : ”Obiectivul perioadei care va urma e acela e a fi implicat in negocierile pentru formarea unui Guvern care sa ofere românilor garantia unei directii corecte pentru Romania si garantia unei capacitati de a utiliza toate resursele pe care Romania le va avea la dispozitie in urmatorii ani”, a spus Orban.

“Guvernul va fi condus, dupa demisia mea, de un membru al Cabinetului care va fi desemnat de presedintele Romaniei. Vreau sa spun foarte clar demisia mea vreau sa arate un lucru limpede – nu ma cramponez de nicio functie. Nu pun conditii. Pentru mine interesul României e deasupra interesului PNL si deasupra intereselor mele personale. Am convingerea ca in zilele care vor urma, negocierile vor duce cu adevarat la un Guvern care sa aiba capacitatea de a face fata provocarilor cu care ne confruntam.

Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi in grelele batalii pe care le-am dus in acest an de zile. Vreau sa le transmit romanilor ca orice masura pe care am luat-o, chiar daca a generat efecte nefavorabile pentru oameni, a fost luata cu un singur scop si anume acela de a apara viata si sanatatea romanilor si locurile de munca ale romanilor. Am convingerea ca, in urmatoarele negocieri, PNL va avea capacitatea de a da un nou premier si sa realizeze coloana vertebrala pentru saltul de care are nevoie Romania”, a mai spus presedintele PNL.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Maaa… io nu agreiez PNL-ul ( adica mai exact partidele de dreapta sa-i zic asa… ) , dar decat o VEORICA… atunci mai bine domnul Orban, ca are dictie, experientza… si dupa cum am vazut, politruc inascut fiind … este un fel de Ceausescu, de Iliescu, su de de Nastase… care se ricepe la toate adica… si este destul de descurcaretz…
    Acuma… ma rog, din cauza unor NEafinitati cu celelalte partide, a trebuit sa plece, pe o functie babana in alta directie … Asa rau-bun cum a fost … CEL PUTIN N-A FOST O VEORICA … care ne-a facut de tot c*catul peste tot .
    Desi io-s inclinat spre centru-stanga… imi pare rau dupa domnul Orban… totusi…

Lasă un comentariu