Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul de Bistrița-Năsăud cu numarul 5 incert. Pe cine indică astăzi noua proiecție a mandatelor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Plutește incertitudinea în jurul mandatelor alocate prin redistribuire în Bistrița-Năsăud. Dacă singurii fără emoție sunt numărul 1 de pe lista PNL, Robert Sighiartau, respectiv a PSD, Daniel Suciu, iar calculele redistribuirii îi indica drept eligibili și pe ocupanții celei de-a doua poziții de pe aceleași liste, adică Diana Morar (PNL) și Bogdan Ivan (PSD), iar situația pare clară și în privința senatorilor, de pe aceleasi două liste, cine va primi al cincilea mandat de deputat e un mare semn de întrebare.

Parlamentarul USR, Claudiu Năsui care a publicat ieri pe facebook  o listă cu mandatele alocate la Senat și Camera Deputaților folosind algoritmul softului de distribuire a mandatelor, a schimbat în această dimineață, după ultimele date oferite de numărătoarea voturilor  predicția privind unul dintre mandatele de deputați din Bistrița-Năsăud, dar și din alte cateva județe. În loc de primul de pe lista AUR, Năsui a trecut mandatul în dreptul  USR-Plus, odată cu tăierea unui mandat al aceleasi alianțe la Mureș. Dacă Năsui are dreptate al 5-lea mandat de deputat va merge la Lorant Sas. 

Incertitudinea nu va fi lămurită decât după alocarea oficială, care se va face doar după încheierea numărării voturilor. Acum 4 ani incertitudinea a plutit în jurul a trei mandate; cel al USR, cu Cristina Iurișniți și a senatorului, care a mers catre Simionca de la ALDE. Ultimul mandat alocat acum 4 ani a fost cel al PMP-istului Ionuț Simionca. Si de data asta Simionca trece prin emoții până în ultimul moment în condițiile în care a facut 10% în judet, dar partidul asteapta numararea si a ultimului vot pentru a afla la nivel național dacă intră în Parlament.

Share.

About Author

Lasă un comentariu