Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul USR Cristina Iurișniți l-a sesizat la CNCD pe viitorul senator al AUR, scriitorul cu derapaje misogine

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cristina Iurișniți care ocupă până la întrunirea noului Legislativ funcția de președintă a Comisiei pentru Egalitate de Șanse din Camera Deputaților a anunțat că i-a facut plângere la Consiliul Național de Combatere a Discriminării scritorului Sorin Lavric, viitor senator AUR pentru derapajele sale lingvistice la adresa femeilor.

Cristina Iurișniți susține că ceea ce spune Lavric despre femei în scrierile sale aduce atingere demnității umane și instigă la ură, motiv pentru care asemenea derapaje din partea unui viitor ales trebuie sancționate drastic.

Fără misogini, rasiști și xenofobi în funcții publice! Un nou val de ură, de discriminare și instigare la comportamente abuzive prin discurs, care aduce atingere asupra demnității umane, va intra în Parlamentul României. Trebuie sa reacționăm ferm și perseverent! Egalitatea de șanse și de gen este un drept fundamental constituțional, dar și un angajament internațional, la care România este parte, pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului ” scrie Cristina Iurisniți care spune că acest gen de mesaje cu sunt cele apartinând viitorului senator nu pot fi tolerate.

Cristina Iurișniți enumeră și câteva din  “perlele” misogine ale lui Sorin Lavric,  viitor parlamentar în Senatul României:

„Cum n-am de gând să menajez vanitățile, e firesc să afirm că chinul gândirii abstracte e prerogativă cuvenită intelectului masculin” sau „Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia, un oficiu în care bărbatul vede o stupiditate crasă” si multe altele.

 

 

Share.

About Author

3 comentarii

 1. Rugăciune de seară în

  Ce să fie, Doamne, ai înroșit sudul!
  S-a rugat Olguța la Madona Dudu? 
  Când un ardei-roșu din Videle vide
  Tu-l plasezi la burta fetelor gravide,
  Pe la est chiar Ieșii lui Mihai Chirica 
  Transcend Roșiorii doamnei Viorica.
  Prin arcul carpatic unii transilvani îs
  Albaștri și-n prisma optică Iohannis,
  Dincolo de Tomis – la Ucigă-l toaca, 
  Șoșoiul cu barbă mângâie șoșoaca. 

Lasă un comentariu