Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ziua ”V” în România a început cu vaccinarea unei asistente de la Matei Balș

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cadrele medicale din zece spitale din România, considerate de primă linie au început în această dimineață campania de vaccinare împotriva Covid 19, în același timp cu debutul vaccinării în întreaga Europă.

Primul vaccin aplicat în ceea ce UE a numit ”Ziua V” a fost primit în România de o asistent de la Matei Balș, Mihaela Anghel, care s-a ocupat de primul pacient cu Covid 19 din România. La Cluj prima vaccinata a fost directorul medical al Spitalului de Boli infecțioase :” Nu e momentul sa gândim individuali la riscul nostru, poate nici eu nu sunt chiar în categoria de risc, e important sa facem acest efort împreună” a declarat dr Violeta Briciu după vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19  a explicat cum va continua campania: ”Faptul ca vorbim de peste 3.000 de persoane care se vor vaccina în următoarele trei-patru zile nu înseamnă un refuz al celorlalte persoane, ci pur si simplu o amânare a momentului ținând cont de situația in care ne aflam la momentul actual vizavi de perioada anului”, a subliniat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghița a precizat ca, daca lucrurile decurg bine si disponibilitatea vaccinurilor va fi cea de care avem nevoie, ar trebui ca in primele șase luni din acest moment să poata fi asigurata imunizarea a circa 60-70 la suta din populatie, adică  ”nivelul la care consecintele pandemiei sunt mult diminuate si putem pune punct acestui flagel”.

În 28 decembrie în România va sosi urmatoarea transa de vaccinuri, confirmarea acestui lucru fiind asteptata in cursul acestei zile. Din data de 29 începe distribuirea către cele 370 de centre din unitatile medicale din Romania, printre care și cele din Bistrița. La Bistrița campania de vaccinare ar putea începe după ziua de marți, 29 decembrie la Spitalul Judetean de Urgență si la Spitalul Orășenesc din Năsăud, ambele spitale suport Covid 19.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu