Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În ce comisii ale Parlamentului vor lucra deputații și senatorii de Bistrița-Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarii noi aleși vor lucra în comisii permanente relativ importante din Camera Deputaților și Senat, comisii în care își desfășoară cea mai mare parte a activității din Parlament.

În noul Legislativ nu mai avem reprezentanți în comisiile de agricultură (unde bistrițenii au fost reprezentanți două mandate consecutive) și nici la învățământ, în schimb o premieră e accederea în comisia juridică, de disciplină și imunități de la Camera Deputaților, comisie prin care trec majoritatea legilor,  prin fostul secretar de stat de la Justiție, Diana Morar (PNL)

Din comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaților, cea prin care trec bugetele anuale dar și multe alte decizii de ordin financiar fac parte doi deputați din Bistrița-Năsăud, e vorba de Robert Sighiartau (PNL) și Daniel Suciu (PSD).

Deputatul Lorant Sas(USR-PLUS) a prins comisia pentru industrii și servicii, o altă comisie considerată foarte importantă și pentru care si-a arătat opțiunea încă din campania electorală.

Dintr-o altă comisie foarte importantă, cea de administrație publică face parte un deputat de Bistrița-Năsăud, e vorba de Bogdan Ivan(PSD) . Nu e singura comisie din care Bogdan Ivan  face parte. El este membru și are și funcția de secretar al Comisiei  pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

La Senat, fostul ministru al Mediului, Ioan Deneș (PSD) a ales două comisii din același domeniu: comisia pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic dar și în comisia de mediu. În plus Deneș e și viceliderul grupului PSD de la Senat.

Ovidiu Florean (PNL) a intrat în Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale a Senatului, unde a fost ales vicepresedinte.

Un singur parlamentar de Bistrita-Năsăud a prins un loc în Biroul Permanent, este vorba de deputatul PSD Daniel Suciu, care este secretar al Camerei Deputaților, poziție care-i permite accesul la cabinet propriu cu angajati în subordinea sa directă.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu