Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inspectoratele Școlare trebuie să trimită în 10 zile situația profesorilor care acceptă să facă vaccinul anti Covid

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Iinspectoratelor şcolare judeţene şi conducerile tuturor universităţilor trebuie să anunțe până în 15 ianuarie numărul personalului didactic, dar si nedidactic si auxiliar  dispus să se vaccineze împotriva Covid 19. Situația va fi unul dintre factorii luaţi în calcul pentru redeschiderea şcolilor.

”Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie, care este rata de infectare. Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Adresa a fost trimisă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze.

”Aşteptăm aceste rezultate în data de 15 ianuarie, la ora 16.00”, a precizat ministru care a spus și că că aceste date vor fi corelate şi cu măsurile luate de alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă.

”Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o deschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de şcolarizare, nu excludem absolut nimic. Însă, fiind vorba despre sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă cu acest subiect”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Pe de altă partecCoordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat, duminică seară, că redeschiderea şcolilor pentru cursuri faţă în faţă nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor. El spune că personalul din învăţământ este prioritizat, având în vedere că deserveşte o activitate esenţială.

 

Î

Share.

About Author

Lasă un comentariu