Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un ginecolog din Bistrița trimis în judecată de Parchet după 4 ani de la un malpraxis care a dus la moartea unui făt

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un cunoscut ginecolog din Bistrița, Cătălina Dinică a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița chiar în Ajunul Crăciunului, la 4 ani după ce copilul unei tineri s-a prăpădit la naștere, pentru că medicul care a asistat-o nu și-a dat seama ca tânăra nu poate naștere pe cale naturală.

Procurorii au ajuns la concluzia după patru ani, timp în care s-au derulat proceduri de expertizare, analize pe caz făcute de Colegiul Medicilor și contestații la acestea că medicul a făcut examenul ginecologic în mod superficial și n-a realizat că tânăra mămică căruia i se declanșase travaliul avea ”pelvis anatomic strâmtat transversal”, afecțiune incompatibilă cu nașterea naturală, ceea ce a dus inevitabil la moartea prin asfixie a fătului.

Practic expertizele au arătat că tânăra ar fi trebuit să nască, obligatoriu prin cezariană. Însă potrivit a ceea ce scriu procurorii a avut parte de un travaliu agonizant care a durat de la ora 20,00 seara până dimineața la ora 7,40 când fătul a fost născut mort. La 4 ani distanță procurorii au trimis-o în judecată pe dr. Cătălina Dinică pentru infracțiunea de vătămare corporală a fătului, potrivit articolului 205, aliniatul C, Cod Penal. Prezumția de nevinovăție se aplică în acest caz până la o soluție definitivă a instanței.

Potrivit datelor portalului Judecatoriei Bistrița, medicul ginecolog a contestat în instanță concluziile  comisiei de malpraxis și competență profesională a Direcției de Sănatate Publică si după doi ani de procese, timp în care s-au solicitat răspunsuri de la Colegiul Medicilor, IPJ și Parchet, instanta civilă a suspendat cauza în 2018 până la judecarea cauzei penale (foto).

Share.

About Author

Lasă un comentariu