Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fluctuații de tensiune la rețeaua de curent electric în Bistrița-Năsăud și în tot nord-vestul țării au produs îngrijorare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O avarie de sistem de la Transelectrica a produs îngrijorare în Bistrița-Năsăud după ce, o suita de întreruperi de scurtă durată a  energiei au provocat fluctuații de tensiune centralelor de apartament si aparatelor electrocasnice vineri după orele 15,00.

De fapt problema a fost una la nivelul întregii zone de nord vest a tarii, potrivit Digi 24. Potrivit autorităților din Cluj, citate de Digi 24 au  fost afectate mai multe județe, iar sursa fluctațiilor au fost defecțiuni înregistrate la nivelul Transelectrica, la reteaua de înaltă și foarte înaltă tensiune. Afectate au fost judetele Cluj, Bistrița-Nasăud, Mures si chiar Sibiu, Satu Mare.

Contactat telefonic de Bistrița Express directorul SDEE Electrica Bistrița-Năsăud, Alexandru Roman a confirmat pentru Bistrița Express că fluctațiile de tensiune au fost cauzate de o avarie la nivelul rețelelor de înaltă tensiune gestionate de Transelectrica:”Avariile au fost în zona Transelectrica, deci nu știm încă foarte multe detalii, așteptăm raportul de avarii . Noi în Bistrița -Năsăud suntem oarecum capăt de retea, nu avem linii de Traselectrica, dar în zona Iernut înțeleg că a fost problema” Directorul Roman spune că în  mod normal genul acesta de fluctații nu provoaca defectarea aparatelor electrocasnice: ”in situații de genul acesta scade tensiunea. sistemele care au protectie se deconecteaza,. n-a fost supratensiune, deci nu se ard electrocasnice,in mod normal nu trebuie sa fie probleme ” a mai spus acesta.

Potrivit Digi 24 în județul Mures a fost afectat Combinatul Azomures a caror instalații s-au închis, ca reacție de urgență la scăderea de tensiune. Instalațiile oprite de sistem pe Platforma Azomures vor reporni în câteva ore doar după ce se va constata ca nu s-a defectat nimic.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu