Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Școlile se vor deschide din 8 februarie în funcție de rata de infectare locală, anunță președintele Iohannis. Se modifica si scenariul rosu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Președintele Klaus Iohannis a anunțat la finalul unei întâlniri cu mai mulți miniștri că majoritatea școlilor vor fi redeschise din 8 februarie, daca desigur situația epidemiologică nu se degradează în aceasta perioada. Măsura se va lua însă în funcție de  odată cu începerea semestrului al doilea, iar măsura va fi luată în funcție de scenariul în care se află localitățile. În ceea ce privește redeschiderea universităților, decizia va fi luată de fiecare universitate în parte, a anunțat președintele.
Decizia va intra în vigoare dacă pandemia evoluează însă aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni și va fi anunțată  în 2 februarie, când la Palatul Cotroceni este programată o nouă ședință a președintelui cu premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Școlile vor urma să funcționeze fizic după patru scenarii

  • În scenariul verde, adica sub 1,5 la mia de locuitori toate școlile se redeschid fizic.
  • În scenariul galben, vor merge fizic la ore copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și cei din anii terminali.
  • În scenariul roșu, adică de la 3 până la 6 la mia de locuitori merg la ore copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.

Dacă într-o localitate rata de infectare trece de 6, se intră în carantină și învățământul se desfășoară exclusiv online, a precizat presedintele Klaus Iohannis

Share.

Lasă un comentariu