Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ministerul Educației cere urgent școlilor să se organizeze și să programeze profesorii pentru vaccinare. Există și o ordine de prioritate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministerul Educației le cere inspectoratelor școlare să transmită până marți, 19 ianuarie lista persoanelor desemnate de fiecare școală cu programarea în platforma RO-VACCINARE a cadrelor didactice și personalului  care dorește să se vaccineze. La rândul lor școlile au termen data doar până luni la ora 16,00 să transmită lista ISJ-urilor.

Potrivit Edupedu.ro conform ordinului semnat de ministrul Sorin Câmpeanu toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, după care  să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, iar pentru a avea o evidență Ministerul cere lista cu persoanele desemnate de fiecare scoală , care să fie transmise până marți la ora 15,00 .

În plus ordinul semnat de Sorin Câmpeanu prevede ca prioritate la înscriere să aibă educatoarele și angajații din învățământul prescolar, care lucrează nemijlocit cu copiii, în condițiile în care pentru acesti copii nu e obligatorie purtarea măștii. Apoi o a doua categorie de prioritate o vor avea personalul din UAT-urile care vor începe scoala din 8 februarie, în funcție de incidenta.

ISJ BN nu avea informații sâmbătă despre înscriere

Pentru ca platforma RO-Vaccinare s-a deschis vineri la ora 15,00 foarte puține scoli au accesat platforma, iar mulți profesori au încercat sa se înscrie individual, ceea ce nu este conform protocolului. De altfel nu s-a comunicat deloc pe acest subiect, iar reprezentanții ISJ BN nu aveau informații. Contactat sâmbătă telefonic de reporterul Bistrița Express inspectorul școlar general, Mihai Mureșan  nu a putut furniza nicio informație despre înscrierea în platforma de vaccinare.

 

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu