Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

De marți se redeschid restaurantele și cafenelele din Bistrița. Comitetul judetean a primit verde de la CNSU

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Restaurantele, cafenele și jocurile de noroc din Bistrița se pot redeschide din nou,  în interior, în limita a 30% din capacitate, de marți, 19 ianuarie, a decis în această saeră Comitetul Judetean pentru Situații de Urgență.

Incidența cazurilor de CoVid-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori, însă prefectul Stelian Dolha a explicat vineri într-o emisiune la BEX TV că pentru reluarea activității  înainte de 14 zile de la scăderea sub prag este nevoie de acordul CNSU și că speră să-l poată obține cât mai repede. ”Săptămâna viitoare vom întruni Comitetul pentru Situații de Urgență și vom face o analiză pentru că, în momentul în care iei o hotărâre de a intra/reintra în scenariul roșu, legea spune că trebuie să aștepți 14 zile ca să reintri într-un scenariu galben”, a spus atunci prefectul Stelian Dolha. El a explicat și că pentru deciderea de închidere luată în urmă cu o săptămână a așteptat mai multe zile după creșterea peste pragul de 3 la mie: ”În a patra zi doar – până atunci am așteptat să vedem ce se întâmplă – am luat această decizie de a închide din nou restaurantele, cafenelele, etc. O parte dintre administratorii de localuri apucaseră să-și facă stocuri, mi-au spus. Nu a fost decizie ușoară, dar nu am avut încotro”  . El a spus și că spera ca după redeschidere oamenii să rămână vigilenți și să nu se ajungă la un ping pong: ..” Nu putem să facem ping-pong-ul ăsta la nesfârșit. Sărbătorile au trecut și nu se mai justifică goana după mâncare, băutură, etc. și ar trebui să reușim să păstrăm această incidență sub 3 la mia de locuitori ca restaurantele și toată industria HoReCa să reușească să funcționeze. Ce pot să le spun este celor din industria HoReCa să se pregătească de redeschidere și să le spună tuturor să respecte toate normele pandemice și pe urmă să fie și ei vigilenți pe restaurantele lor. Dacă reușim să le redeschidem și sper din suflet să le redeschidem săptămâna viitoare în condițiile în care incidența rămâne sub 3, sper să nu le mai închidem pentru că pe data de 8 februarie ar trebui să redeschidem școlile. Mi-aș dori să le avem pe toate deschise” a mai spus Dolha la Bex TV.

Potrivit deciziei CJSU : ” activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. De asemenea, sunt valabile aceleași reguli și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”.

 

 

 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Ba o saptamana ” inchisi ” … ba alta ‘ deschisi… ”
    Maaa… astia or sa vanda zamurile si tocanurile conservate la frigider…

Lasă un comentariu