Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În ce condiții vaccinul te scapă de carantină la intrarea în România

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, luni, că persoanele care  intră în România sunt exceptate de măsura carantinării dacă au fost vaccinați anti Covid, inclusiv cu doza de rapel și a trecut cel puțin 10 zile de la administrarea acesteia .

Aceeași decizie a fost luată și în cazul persoanelor care intră în contact cu un caz confirmat, dacă contactul a avut loc la mai mult de zece zile de la primirea dozei de rapel.

O altă măsură adoptată astăzi de CNAS prevede ca persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Cum arată textul deciziei: ”Instituirea excepției de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză; – Instituirea posibilității ca și persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică” 

Share.

About Author

Lasă un comentariu