Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Electrica Furnizare anunță un discount pentru consumatorii care nu trec în piața concurențială. Aceasta înseamnă că vor suporta diferența între cel mai mic cost și cel reglementat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Compania Electrica Furnizare este prima din companiile de electricitate care anunță că va suporta diferența între cel mai mic cost oferit clienților care încheie contracte pe piața concurențială și costul reglementat, așa cum le-a solicitat  ieri ministrul energiei Virgil Popescu într-o discuție cu 4 din marii jucători de pe piață, după erorile făcute de ANRE.  Cele 4 companii între care și Electrica Furnizare s-ar fi angajat benevol să ofere discount clienților casnici din portofoliu pentru a compensa diferențele de preț, potrivit postării făcute pe facebook de Ministrul Energiei.

Ce a anunțat Electrica Furnizare

Electrica Furnizare anunță într-un comunicat de presă remis ieri că ”ofera o reducere de pret clientilor care inca nu au incheiat un contract pe piata concurentiala, reducere care se va aplica din 1 ianuarie si pana la momentul in care clientii vor opta pentru un contract din piata concurentiala, dar pana cel tarziu la finalul lunii august” (nn noul termen limită stabilit de ANRE). Redăm comunicatul Electrica Furnizare: 

” (…) compania ofera benevol un discount consumatorilor care doresc trecerea in piata concurentiala, dar nu au avut inca timpul sa ia o decizie informata. Discount-ul se aplica pentru intervalul cuprins intre data de 1 ianuarie 2021 si momentul in care acestia opteaza pentru o oferta de pe piata libera, oricand pana la data de 31 august 2021.

Discount-ul va reflecta diferenta dintre pretul de serviciu universal si pretul ofertei concurentiale pentru care a optat consumatorul, sprijinind astfel tranzitia facila a acestuia in piata concurentiala si oferindu-i suficient timp pentru a face cea mai buna alegere”, se mentioneaza in comunicatul remis de Electrica Furnizare.

De asemenea, clientii companiei care au la dispozitie un proces simplificat de incheiere a unui contract in regim concurential, fiindu-le necesar doar actul de identitate. Procedura este una facila si in cazul clientilor noi, pe langa cartea de identitate fiind necesar doar un act de proprietate sau o declaratie pe proprie raspundere, conform Electrica Furnizare.

Pe de alta parte, compania a suplimentat numarul de angajati in Call Center, pentru ca timpul de asteptare al apelantilor sa fie astfel redus, si a prioritizat operatiunile desfasurate in cadrul Centrelor de Relatii cu Clientii astfel incat cei interesati de ofertele concurentiale sa poata beneficia de cea mai prompta si completa consultanta in procesul de selectie a ofertei potrivite si de incheiere a contractului de furnizare a energiei electrice, potrivit comunicatului Electrica Furnizare.

Electrica Furnizare continua campania de informare a consumatorilor cu privire la ofertele din piata concurentiala, atat prin modalitati traditionale – concomitent cu emiterea facturii sau in cadrul Centrelor de Relatii cu Clientii, cat si in mediul online, prin pagina destinata liberalizarii: https://www.electricafurnizare.ro/liberalizarea-pietei-de-energie-electrica/.

Compania Electrica Furnizare va asigura o informare constanta a clientilor pe tot parcursul anului, prin canalele de comunicare proprii si prin actiuni dedicate, astfel incat alegerea facuta de catre consumatori sa aiba la baza o intelegere corecta si completa a ofertelor concurentiale si a avantajelor specifice, se precizeaza in comunicatul societatii comerciale” transmite Electrica Furnizare.

Share.

2 comentarii

  1. Am citit undeva ( nu mai stiu in care ziar… ) unde explica ce inseamna una si alta ( si pe care cei de la electrica nu le spun ) ca :
    – Preturi in ” SERVICII UNIVERSALE ” INSEAMNA CEL MAI RIDICAT PRET IMPUS DE ELECTRICA…si unde pretul final ajunge undeva la 0,68 lei/Kwh… ;
    – CEL MAI REDUS RET SI CEL MAI RENTABIL PTR POPULATIE ESTE pretul ” STABIL 30 ” din Piata Concurentiala si unde este de circa 0,32 lei/kwh… si care cu toate adaosurile ajunge undeva la 0,53 lei/KWH…
    Daca au vazut cei de la Electrica faptul ca oamenii o sa cam plece de la ei, dau aceste “discounturi ” ( cica) … precum fac si cei de la telefonia mobila… pana te prind in mana… dupa care aplica ei PRETURILE IN SERVICII UNIVERSALE , asa cum scrie in cotractele incheiate ptr oameni, daca acestia nu tin cu dintii sa scrie in contract preturile in piatza concurentiala “. Smecherii de la Electrica, in asa fel au conceput contractul TIP… ca daca nu esti de specialitate … habar n-ai ca de fapt te ” agatza ” in ” serviciul niversal ” …

  2. In ” Piata concurentiala ” la pachetul ” STABIL 30 ” de exemplu , pretul unui Kw este o,53 lei… dar in final cu toate adausurile… va fi undeva la 0,75 bani / Kwh . In Pret universal va fI undeva la 0,785 bani/Kwh , adica TOATE PRETURILE VOR FI MAI MARI CU 20 % DECAT AU FOST PANA IN 1 IANUARIE A.C. !
    ( UNA ESTE 20% RAPORTAT SI ADAUGAT LA O,53 LEI/KWH SI ALTA ESTE APLICAT SI ADAUGAT LA 0,76 LE/KWH CAT ESTE IN PIATA UNIVERSALA , DIN o1,o1.2021 , ARATATE IN ” LISTA DE OFERTE ” ) .

Lasă un comentariu