Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Jumătate din clasele de liceu din BN propuse pentru desființare de anul școlar viitor au scăpat de restructurare. Prefectul Stelian Dolha a intrat în ședință cu ISJ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jumătate din cele 26 clase de liceu din Bistrița-Năsăud propuse pentru desființare din  anul școlar viitor au scăpat de restructurare și vor înscrie elevi după admiterea din vară. Anunțul l-a făcut astăzi Instituția Prefectului, după ce prefectul Stelian Dolha a intrat în ședință cu inspectorii școlari. Este vorba de ședința în acre a trebuit să se decidă care sunt cele 13 case care pot fi păstrate.

Noua decizie de alegere a claselor care vor continua și modificarea planului de școlarizare a fost posibilă după ce ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, după scandalul desființării claselor în întreaga țară, în specia a unor clase unice din liceele vocaționale, a semnat ordinul de reducerea a numărului obigatoriu a elevilor din clasele de liceu. elevilor .

În noul scenariu cu 26 de elevi la profilul teoretic și 24 în clasă pentru filiera tehnologică s-a creat posibilitatea desființării unui numar mai mic de clase. În Bistrița-Năsăud printre criteriile alegerii au fost rezultate la concursuri și examene școlare precum și ponderea populației din acest moment în rândul elevilor din clasa a opta.

Lista celor 13 clase validată în baza propunerilor membrilor consiliului de administrație cuprinde: care sunt păstrate din lista de 26.

Pentru învățământul teoretic și tehnologic:

– O clasă în cadrul Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița

– O clasă în cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” Bistrița

– O clasă în cadrul Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean

– O clasă în cadrul Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud

– O clasă în cadrul Colegiului Tehnic InfoEl Bistrița

– O clasă în cadrul Liceului de Arte „Corneliu Baba” Bistrița

O clasă în cadrul Liceului de Muzică „Tudor Jarda” Bistrița

– O clasă în cadrul Liceului „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului

– O clasă în cadrul Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița

– O clasă în cadrul Liceului Teoretic „Solomon Haliță” Sângeorz-Băi

  • Pentru învățământul profesional:

– O clasă în cadrul Colegiului Silvic Transilvania Năsăud – operatori mase plastice

– O clasă în cadrul Liceului Tehnologic Bistrița – tâmplari

– O clasă în cadrul Grupului Școlar Agricol Beclean – comercianți vânzători

Este evident că trebuie luat în calcul, în luarea unei decizii precum cea de astăzi astăzi, repere demografice, geografice, dar și rezultatele liceelor. În plus, în județul Bistrița-Năsăud, este necesar să dezvoltăm învățământul dual, trebuie să susținem clasele din învățământul profesional, însă e nevoie să îl  orientăm pentru meseriile cerute de piața muncii pentru că industriile din județul nostru și agenții economici se confruntă cu o acută lipsă de forță de muncă calificată. Să nu uităm pentru filiera teoretică faptul că  județul nostru este o pepinieră nu doar pentru universități, așa cum o demonstrează olimpicii și elevii cu rezultate excelente. Ar trebui să fim atenți în schimb cu acele profile teoretice a căror absolvenți nu reușesc să ajungă în învațământul superior si nici nu au debușeu în piața muncii, cum este profilul economic, cu prea multe clase. Deci, să fim atenți cum calibram de aici încolo  planul de învățământ cu cererea pieței.Vă asigur de toată deschiderea mea pentru orice demers pe care vreți să îl parcurgeți pentru binele viitorului elevilor noștri” le-a transmis  inspectorilor prefectul Stelian Dolha potrivit comunicatului de presă.

Share.

About Author

Lasă un comentariu