Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Primarul Vasile Silași critică lipsa dialogului dintre decidenții filialei PNL BN și membrii de partid. E nemulțumit și de comunicarea locală a liberalilor VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul secretar general al organizației județene a PNL Bistrița-Năsăud, primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași a spus într-o emisiune la BEX TV că este nemulțumit de modul în care conducerea filialei Bistrița-Năsăud comunică cu membri de partid și ia deciziile în interior.

”Nu sunt adeptul acestui mod de a face politică, la șuete”

Nu există dialog între cei care decid și restul ” a concluzionat  Vasile Silași, care spune că neavând calitatea de membru al Biroului Judetean în prezent nu are alt canal, unul intern, prin care să-și exprime dezacordul cu unele decizii de la nivelul filialei: ”Sunt de foarte mult timp prin politică și am experiența cuțitelor în spate. Atunci când văd că ceva nu e în regulă, spun lucrurilor pe nume pentru ca toți cei implicați în viața partidului să vadă care este viziunea mea. Nu sunt deținătorul adevărului absolut, dar vreau să știe cei care se implică în viața partidului că sunt unii care au alte opțiuni. În momentul de față, în PNL, nu există un dialog între cei care decid și ceilalți. Am fost secretar  general al partidului și mi-am dat demisia. Am plecat de acolo pentru că nu m-am regăsit acolo. Nu îmi place să fac politică în birturi. Tot ce se întâmpla in partid era precedat sau succedat  de o șueta, iar eu nu sunt adeptul acestui mod de a face politică. Cred că decidenții trebuie să fie informați în legătură cu ceea ce se întâmplă, să fie o consultare minimă la nivel de partid, Ați vazut ce s-a intâmplat la parlamentare. Acum sunt un simplu membru de partid. ”, a spus Vasile Silași.

Despre negocierile eșuate pentru vicepresedinții CJ

Despre unul din ultimele sale  semnale publice, scrisoarea deschisă adresată conducerii filialei după alegerea vicepreședinților  Consiliului Județean, fostul secretar general a ccomentat la BEX TV: ”Faptul că am pierdut o funcție de vicepreședinte la nivelul judetului mi se pare un lucru foarte grav. Sunt în administrație de atâta timp și știu ce înseamnă să ai un om în CJ, în Prefectură, în orice altă funcție, prin care să poți canaliza energii sau alte proiecte către comunitățile locale. Nu mă refer doar la mine. Mai sunt și primari noi care nu sunt informați de ceea ce se întâmplă și atunci ne trezim peste patru ani că nu reușim să facem nimic, iar acesta ar fi un dezastru pentru PNL” .

Întrebat dacă e atât de importantă această funcție în condițiile în care oricum PSD prin Radu Moldovan deține toate pârghiile de putere în Consiliul Județean primarul Silași  a explicat: ”Având un om în interiorul CJ puteam afla ce se întâmplă acolo, puteam exercita o altfel de  opozitie,  era o voce care să spună ce vrea să facă PNL. Nu stiu care a fost problema , conducere partidului , partea care a decis să nu meargă la negocieri sau să poarte niște negocieri care nu au avut finalitate, acea parte o am criticat-o eu. În baza scorului pe care PNL l-a obținut la alegerile locale, partidul putea obține cel puțin o funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean, dacă nu două” a spus acesta care a dat în schimb exemplul Becleanului, unde PNL a  obținut funcția de viceprimar prin negocierile și acțiunea organizației locale.

”De aceea ies pe facebook sa intreb”

Primarul Silași, care s-a arătat nemulțumit și de cum a fost transată alegerea listei eligibililor pentru parlamentare, în bloc și nu prin vot separat,  a explicat la BEX TV cum a ajuns să spune ce-l deranjează prin scrisori deschise pe facebook sau în interviuri:   Nu știu ce s-a întâmplat….(NN la Consiliul Judetean) De-asta am ieșit și eu în spațiul public să întreb, dar nu mi-a răspuns nimeni. Dacă mă duc la sediu să întreb primesc aceleași informații, așa că nu mai fac drumuri. Scriu pe Facebook și întreb”, a spus Vasile Silași.

Nemulțumit si ca partidul nu comunica local: ”nu văd nicio strategie”

Întrebat ce ar fi schimbat dacă era el lider județean al PNL, Silași a răspuns: ”Multe. Sunt un om meticulos, chiar dur în opinia unor colegi, așa că am altă optică. Trebuie să existe o strategie de dezvoltare a partidului, să urmărești reacțiile scenei politice și să acționezi de fiecare dată. Din păcate, în ultimul timp, nu mai înțeleg lipsa aceasta de reacție a PNL. Am înțeles-o cât am fost în opoziție, dar acum nu mai înțeleg. Suntem la guvernare și trebuie să le explicăm oamenilor ceea ce se întâmplă. În administrația locală și central prin acei oameni pe care îi avem în presă. În presă vedem  reacții hilare ale partidelor de opoziție și noi nu avem nicio reacție, nici măcar nu încercăm să explicăm ceea ce facem bine. Vedem ce s-a întâmplat la ISJ, cu clasele ….am iesind foarte tarziu inclusiv cu schimbarea directorilor unde am comunicat dezastruos. ..Nu mai suntem în opoziție. Noi trebuie să explicăm, altfel vom deconta drastic la următoarele alegeri. Trebuie să avem o strategie pe termen lung, indiferent dacă vom fi noi sau altii . Acum eu văd că nu există nicio strategie. ”. a mai spus Silași.

Primarul din Chiochiș nu a exclus o nouă candidatură la funcția de presedinte județean în alegerile interne din acest an ( candidat și în 2017 la prima funcție) însă spune că nu a luat încă o decizie. Urmăriți fragmentul din emisiune în care vorbeste despre comunicarea din PNL

Share.

About Author

Lasă un comentariu