Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Două licee din Bistrița-Năsăud au devenit școli pilot pentru programul de educație media.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Două licee din Bistrița-Năsăud, Colegiul Național Liviu Rebreanu și Colegiul Național ”George Coșbuc”  au fost selectate pentru a funcționa ca școli pilot pentru programul de educație media, derulat în al 2-lea semestru de Ministerul Educației în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent.

Profesoara de limba română de la CNLR , Monica Halaszi , unul dintre pionierii educației media din România este cea care a făcut anunțul selecției pe pagina ei de facebook. Programul de educație media este introdus în școlile românești printr-un ordin al Ministerului Educației, publicat în Monitorul Oficial în 5 ianuarie. Analiza scolilor participante în program s-a făcut în regim de urgență în luna ianuarie, după ce liceele și-au depus în prealabil candidatura pentru a deveni scoli pilot.

La selecția școlilor pilot pentru educație media a contat atât experiența unor profesori din liceu la programe de educație media dar și funcționarea unității de învățământ liceal ca unitate de învățământ pedagogic, se precizează în ordinul de ministru.

 

Credit Foto: Centrul pentru Jurnalism Independent

Share.

About Author

Lasă un comentariu