Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cehia nu mai primește deloc turiști. În ce condiții mai pot intra cetățenii români. Și în Bulgaria și Austria s-au modificat condițiile de intrare

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Intrarea în Cehia este posibilă din 5 februarie doar pentru motive bine întemeiate, după ce această țară a modificat condițiile de intrare, anunță Ministerul român de Externe.

Pentru că România este inclusă pe lista statelor cu cod roșu (exista trei coduri de culoare : portocaliu, roșu și roșu închis) conaționalii noștri  trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen, efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii.

Însă accesul pe teritoriul Republicii Cehia este permis doar pentru motive întemeiate, adică: întoarcerea la reședință (pentru cei care locuiesc în Cehia) deplasarea în scop de muncă, studii, rațiuni familiale. Sunt excluse categoric călătoriile în scop turistic.

MAE reamintește că toate persoanele care călătoresc în acest stat trebuie să completeze, în prealabil, Formularul electronic de localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz.

Austria cere din 10 februarie test PCR sau antigen

Începând din10 februarie 2021 la intrarea pe teritoriul austriac este obligatorie prezentarea  rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. În situația în care testul pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (PCR sau antigen) nu poate fi prezentat la intrare, acesta trebuie efectuat în cel mult 24 de ore de la data intrării pe teritoriul Republicii Austria, transmite MAE. Documentul care atestă efectuarea testului trebuie să conțină: numele și prenumele persoanei testate, data nașterii, data și ora prelevării probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnătura persoanei care a efectuat testul, ștampila instituției de testare sau codul de bare, respectiv codul QR.

MAE precizează că măsurile adoptate anterior rămân în vigoare, respectiv obligativitatea înregistrării online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC” și efectuarea unei perioade de carantină de 10 zile.

În Bulgaria nu se mai intra fără test Covid  

Și în Bulgaria testul Covid, fie PCR , fie antigen cu rezultat negativ  este obligatoriu la intrarea în țară, anunță MAE. Exista si excepții, între care șoferii autocamioanelor  care transporta marfa, persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria; șoferii de autobuz, angajați în transportul internațional de pasageri;  membrii echipajelor avioanelor, personalul transfrontalier.

Pentru cei care nu sunt excepții accesul din  România se poate face numai prin  punctele de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin și Vama Veche-Durankulak. Totodată, persoanele care se încadrează în excepțiile de la măsura prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria dinspre România prin toate punctele de trecere a frontierei, anunță MAE.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu