Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Peste 900 de locuri disponibile astăzi la vaccinarea antiCOVID în Bistrița-Năsăud. Cele mai multe sunt la Beclean

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE: Luni platforma de vaccinare aloca mai multe locuri disponibile decât sâmbătă pentru Bistrița-Năsăud: 875 la Beclean, în schimb 134 la Bistrița față de 58 câte afișate sâmbătă.

Cu două zile înaintea debutului vaccinării în două centre noi din Bistrița-Năsăud județul mai are disponibile, sâmbătă dimineața 877 de locuri pentru vaccinarea din etapa a 2-a care începe luni, 15 februarie.

Cele mai multe locuri sunt disponibile în Beclean la centrul de la Spitalul Orășenesc( 819) pentru că în Bistrița, la centrul nou deschis la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a municipalității solicitarea în platformă a  fost foarte mare. Acum sunt disponibile doar 58 de locuri, majoritatea în a doua parte a lunii martie cu rapelul la final de aprilie  sau chiar în mai. Toate aceste locuri sunt pentru imunizarea în  a doua etapă de vaccinare și se adresează doar persoanelor cu boli cronice care au până în 55 de ani sau celor din așa numitele domenii esențiale, care au între 18 si 55 de ani, pentru că vaccinarea se face cu AstraZeneca .

În cazul acestui vaccin dezvoltat de centrul de cercetare din Oxford, studiile clinice s-au făcut doar pe această categorie de vârstă. Directorul Direcției de Sanatate Publică, Anca Andrițoiu spune că probabil,  în Beclean au rămas încă  multe locuri disponibile pentru că mulți sunt peste 55 de ani și nu sunt eligibili pentru acest vaccin, însă este convinsă că vor fi mulți bistrițeni care vor opta sa se vaccineze la Beclean. Pentru vârstnici, a explicat șefa DSP la BEX TV se așteaptă noile doze de vaccin Pfizer, pentru care cel mai probabil platformele se vor deschide în martie.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu