Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

TeraPlast are cale liberă pentru vânzarea Diviziei Steel după ce și Consiliul Concurenței din Serbia și-a dat acordul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autoritatea pentru Protejarea Concurenței din Serbia a emis, în data de 12 februarie 2021, avizul favorabil pentru vânzarea acțiunilor deținute de TeraPlast în cele 3 firme din divizia Steel a Grupului TeraPlast către Kingspan Group, anunță TeraPlast Grup.

Este cel de-al doilea și ultimul aviz necesar pentru finalizarea tranzacției, după ce în 12 ianuarie, Comisia Europeană a avizat, la rândul său, vânzarea TeraSteel și Wetterbest.

”Aceste condiții suspensive fiind îndeplinite, transferul acțiunilor de la TeraPlast la Kingspan Group va avea loc în data de 26 februarie, când TeraPlast va încasa prețul tranzacției” transmite astăzi într-un comunicat de presă compania bistrițeană.

15 martie -transferul de proprietate către Dynamic Steel a liniei de business de tâmplărie

TeraPlast a primit săptămâna trecută avizului favorabil din partea Consiliului Concurenței pentru vânzarea liniei de business Profile de tâmplărie către Dynamic Selling Group – producător și distribuitor de profile pentru tâmplărie termoizolantă.

Transferul efectiv al drepturilor de proprietate va fi realizat în cursul zilei de 15 martie 2021.” În cadrul tranzacției, producătorul român Dynamic Selling Group preia linia de business Profile de tâmplărie a TeraPlast SA și compania TeraPlast Ungaria – distribuitor de profile de tâmplărie” a anunțat într-un alt comunicat de presă transmis săptămâna trecută.

În urma tranzacțiilor de anul trecut, în cadrul Grupului TeraPlast vor rămâne: liniile de business Instalații și Granule ale TeraPlast SA, linia de business Ferestre și Uși a TeraGlass, reciclare PVC rigid a TeraPlast Recycling. La acestea se adaugă linia de business de ambalaje flexibile din care fac parte companiile Somplast și de TeraPlast Folii Biodegradabile – producător de saci și pungi biodegradabile.

În primele nouă luni din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o creștere de 14% a cifrei de afaceri, până la 167 milioane de euro, și o creștere de 46% a EBITDA, până la 20 milioane de euro.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu