Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Prefectul verifică în teren alături de o comisie pagubele produse de fenomenele meteo și hidrologice din februarie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prefectul Stelian Dolha a participat începând de ieri  alături de o comisie special organizată la evaluarea pagubelor produse de fenomenele meteorologice si hidrologice la începutl lunii februarie.

Comisia de evaluare analizează efectele fenomenelor meteo în baza rapoartelor operative trimise de primării prin care au fost semnalate pagube produse de fenomenele  Până în 15 februarie, comisia de constatare a pagubelor s-a deplasat în Sângeorz Băi, Leșu, Zagra, Târlișua, Tiha Bârgăului, Budacu de Jos. Aici, au fost afectate localitățile Sângeorz Băi, Cormaia, Molișet, Agrieș, Răcăteșu, Târlișua, Borleasa, Agrieșel, Lunca Sătească, Tiha Bârgăului și Aluniș, unde au fost înregistrate pagube la case de locuit sau anexe gospodărești, la podețe, la drumuri forestiere, vicinale, comunale, județene, dar și pe cursuri de apă, precum și alunecări de teren, informează Instituția Prefectului.

Acțiunile de constatare au continuat în Năsăud și vor fi reluate în zilele care urmează în Măgura Ilvei, Ilva Mică, Dumitra, Rodna, Monor, Feldru, Livezile, Spermezeu, Telciu, Parva, Negrilești, Șieu. În baza constatărilor din teren, va fi întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern pentru solicitarea despăgubirii, care va fi transmis mai departe la Ministerul Lucrărilor Publice.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu