Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Plenul reunit a votat eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Cum au comentat votul deputații și senatorii de Bistrița-Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Planul reunit al Camerelor Deputaților și Senatului a votat astăzi un proiect pentru  eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, atât a celor viitoare cât și a pensiilor în plată, articol considerat vulnerabil la CCR. Pentru că în Parlament existau trei proiecte de legi pe tema eliminării pensiilor speciale, două de la PNL si USR, depuse în precedenta sesiune și unul de la PSD în  actuala sesiune, parlamentarii a convenit să-l voteze pe ultimul  la care au adus amendamente.

Parlamentarii de Bistrița-Năsăud au marcat pe facebook succesul din Parlemant:

Votăm astăzi în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului abrogarea articolelor din Statutul deputaților și senatorilor care introduc dreptul la pensii speciale pentru parlamentari.” a scris în preambul votului deputatul PNL, Diana Morar

”Au fost formulate trei proiecte de lege privind desființarea pensiilor parlamentarilor, de către trei grupuri parlamentare, inclusiv PNL, partid care s-a opus instituirii acestor sume nemeritate. Contributivitatea trebuie să rămână principiul pe care se sprijină acordarea pensiilor. Prin urmare, după adoptarea legii, parlamentarii nu vor mai primi pensii speciale” a mai scris Diana Morar.

Senatorul Ovidiu Florean a marcat momentul printr-un video din sala de plen în care a spus că parlamentarii fac ordine în legislația toxică, marca PSD și ca a votat în plenul reunit pentru normalitate.

Deputatul USR-PLUS Lorant Sas a postat un banner pe pagina de facebook pe care scrie doar: ne ținem de cuvânt, am eliminat pensiile speciale .

Deputatul Robert Sighiartau a scris și el pe facebook: ”Am votat ! Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate! Sper să nu mai avem ,,probleme’’ la CCR.” a scris paralmentarul liberal.
Daniel Suciu nu a scris nimic astăzi pe facebook, însă la începutul anului se arăta sceptic că eliminarea pensiilor speciale va trece de vot. Interesant este că Suciu este singurul parlamentar din grupul de Bistrița-Năsăud care a nu doar că  votat în favoarea  legii pensiilor speciale pentru parlamentari în aprilie 2015, dar s-a numărat și printre semnatarii inițiativei. Vezi aici: Lista initiatorilor pensiilor speciale pentru parlamentari
Ioan Deneș (PSD) și el senator în legislatura care a votat legea pensiilor speciale  nu se numără printre semnatarii proiectului de lege. Doina Pană, pe atunci deputat PSD, acum în pensie se numără printre semnatarii proiectului. Bogdan Ivan și Ioan Denes nu au comentat votul pe facebook.

 

Share.

About Author

2 comentarii

Lasă un comentariu