Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În martie se redeschide platforma de vaccinare pentru persoanele peste 65 de ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat vineri seara că pentru persoanele peste 65 de ani platformele de vaccinare vor putea fi accesate în luna martie din a doua săptămână iar vaccinarea propriu zisă va reîncepe în 15 martie cu noi doze de vaccin Pfeizer.

Activitatea propriu-zisă de vaccinare va începe din 15 martie, ceea ce înseamnă că programările se vor deschide cel puţin cu o săptămână înainte. Este posibil să punem în activitate circa 200 de noi cabinete pentru vaccinare, ceea ce ne va asigura aproximativ 12.000 de noi locuri zilnic începând cu 15 martie. Noi vom deschide această posibilitate de programare cel puţin cu o săptămână mai devreme, după prima săptămână a lunii martie. În aceste centre de vaccinare vom distribui aceste doze suplimentare de la compania BioTech – Pfizer”, a spus Valeriu Gheorghiţă la Digi24 .

Din aprilie se deschid majoritatea centrelor programate  din țară 

Luna aprilie ar putea aduce și deschiderea platformei pentru populația generală, adică a 3-a categorie de vaccinare  odată cu deschiderea tuturor centrelor planificate din țară, în condițiile în care tot atunci se așteaptă și cea mai mare tranșă de vaccinuri de la Pfeizzer : ”Din aprilie vom deschide cu siguranţă majoritatea centrelor pe care le avem propuse la nivelul fiecărui judeţ ceea ce înseamnă aproximativ 1760 de cabinete de vaccinare, ţinând cont că acum funcţionăm cu aproximativ 30 la sută din această capacitate”a mai declarat Gheorghiţă.

Se asteaptă de 4 ori mai multe doze de vaccin Pfeizer 

Din al doilea trimestru al anului urmează să primim un număr semnificativ de doze, în primul rând de la Pfizer, probabil de patru ori mai mult decât am primit până acum, însă sunt  date care urmează să fie confirmate”, a declarat Gheorghiţă pentru Digi 24

 

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Poate reusesc sa ma progamez si eu, ptr ca pana acuma, de fiecare data cand deschid programul cu vaccinarea , vesnic ” NU MAI SUNT LOCURI ” . Apoi, cum si cand dr.acu se planifica unii de nu mai sunt locuri, numa nu pricep … ptr ca eu zilnic deschid aplicatia pe computer… si urmaresc sa ma planifca la Fizer… ptr ca-s ” fiostorog “‘ de peste 65 de ani . Sau… poate ca trebuie telefonic ptr ca programul online este nefunctional ???

    • Simona Bozbici în

      Platforma nu a mai permis inscrierea persoanelor de peste 65 de ani o perioada pentru ca n-au fost disponibile decat serurile Astra Zeneca, nerecomandate peste 55 de ani. Cei care s-au mai vaccinat cu Moderna zilele acestea sunt programati de mai bine de o luna si amanati vreo 3 saptamani pentru perioada aceea de prioritizare a seniorilor. Se asteapta venirea vaccinului Pfeizer si atunci redevine disponibila platforma pentru seniori.Acesta e raspunsul pe care l-am primit noi.

Lasă un comentariu