Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Se deschid în avans două noi centre de vaccinare în județ, la Năsăud și în Prund. Ce vaccin se va folosi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Două noi centre de vaccinare vor fi deschise în județul Bistrița-Năsăud din 1 martie, la Năsăud și Prundu-Bârgaului, anunță Instituția Prefectului, iar planificarile pentru cele două centre vor fi posibile începând de vineri, 26 februarie.

Ambele centre vor vaccina cu vaccinul Pfizer, ceea ce înseamnă că au acces vârstnicii peste 65 de ani, dar si bolnavii cronici trecuți de 55 de ani care nu pot fi imunizați  cu Astra Zeneca, singurul vaccin disponibil de 2 săptămani încoace.

Cele două centre ar fi trebuit sa se deschidă abia din 15 martie, însă potrivit Instituției Prefectului creșterea ușoară a numărului de îmbolnăviri  în țară a determinat luarea deciziei de devansare a deschiderii centrelor din Năsăud și Prundu Bârgăului.

Ce vaccinuri si locuri sunt disponibile astazi

În acest moment în județul Bistrița-Năsăud sunt disponibile pentru programare în platformă 22 de locuri pentru centrul din Bistrița de la SVSU si circa 700 la Beclean. Ambele centre vaccinează cu serul Astra Zeneca, care poate fi injectat doar pentru persoanele sub 55 de ani. Și tot astăzi la Bistrița a început vaccinarea cadrelor didactice, în afara platformei, în baza unor liste gestionate de Inspectoratul Școlar. Pentru profesori si personalul nedidactic din învățământ sunt disponibile două centre : La Policlinica pentru cei peste 55 de ani, și undese imunizeaza cu Pfizer si la Centrul SVSU din Dobrogeanu Gherea, unde Astra Zeneca este serul folosit

Share.

About Author

Lasă un comentariu