Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Când vor fi numiți noii subprefecți și de când funcția de prefect va redeveni oficial, politică (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Noii subprefecți de Bistrița-Năsăud nu vor fi numiți oficial mai repede de data de 8 martie și doar după ce premierul va semna hotărârea de Guvern care-i transformă pe titularii funcțiilor de prefect și subprefect  în demnitari din înalți funcționari publici, cum sunt acum.

Prezent la BEX TV Prefectul Stelian Dolha a avansat această dată după ce a  avut discuții cu oficiali ai Ministerului de Interne cu care s-a întâlnit săptămâna trecută la București. ”Săptămâna viitoare cred ca va apărea hotararea de Guvern cu numirea subprefectilor si schimbarea paradigmei, adica trecerea prefectului de la înalt funcționar public la demnitar. aceasta înseamnă că prefectul poate face politica, aceasta inseamnă o asumare a clasei politice a faptului că prefectul nu este altceva decât reprezentantul în teritoriu al Guvernului si că e reprezentant politic. Și la fel pentru subprefecți.”  a mai spus prefectul care a explicat că se lucreaza la acest proiect de hotarare care schimbă si organigrama instituției.

Prefectul a vorbit într-o emisiune la BEX TV,  și despre noua funcție de secretar general a Instituției Prefectului, introdusă prin ordonanța de urgență care a schimbat statutul reprezentanților în teritoriu ai Guvernului. Funcția de secretar general care a existat în urmă cu 15 ani în organigrama prefecturilor se reînființează, iar cei care o vor ocupa vor merge la concurs pentru a deveni titulari, așa cum se  întâmplă și în cazul secretarilor generali ai consiliilor locale. Până la organizarea concursurilor și a metodologiilor  însă, funcția va fi ocupată temporar, cel mai probabil prin ordin de prefect, a explicat Stelian Dolha. Funcția nu va greva bugetul deoarece va fi asimilata unui post din organigrama de la Directia Juridica, care era blocata până acum, a mai spus prefectul.

Întrebat daca are în vedere pe cineva pentru funcția de secretar interimar al instituției, Stelian Dolha a spus că actualul subprefect, jurist de profesie, fost consilier judetean si fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii  si bun un cunoscator al problemelor instituției, ar fi una dintre opțiunile sale:

 

Prefectul Stelian Dolha a vorbit la Bex Tv si despre momentul reîntoarcerii în politică: ” abia aștept sa cobor din nou în arenă. ”.Întrebat cum apreciază comunicarea în PNL Stelian Dolha a spus: ” Se poate mult mai bine. Filiala asta a comunicat si mai bine. Comunicarea  nu se poate face de un singur om. Trebuie facută de  o echipă. Politica e un sport de echipă” a mai  pus Dolha care a precizat și că alte comentarii va putea face doar ulterior.

Share.

About Author

Lasă un comentariu