Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Premierul Cîțu a numit prefectul pe format nou și pe cei doi subprefecți de Bistrița-Năsăud. Dolha își păstrează funcția, se alătură Toth și Decsei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stelian Dolha(PNL)  a fost reconfirmat astăzi în funcția de prefect de Bistrița-Năsăud de premierul Florin Câțu într-o sedință de Guvern cu eliberări  din funcție și numiri-maraton. Practic Guvernul a dispus încetarea mandatelor de prefecți și subprefecti în cazul a 103 prefecti si subprefecti și a numit 36 de prefecti din 42 și 75 de subprefecți din 85 posibili.

E vorba de prefecții și subprefecții coaliției de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR, cei nominalizați în urma negocierilor Noii prefecți si subprefecți vor fi înalți demnitari si nu funcționari publici după ce statutul le-a fost schimbat în urma unei ordonanțe de urgență a Guvernului Câțu, care amendeaza Codu Administrativ și acesta adoptat tot prin OUG. Practic odata cu aceasta modificare legislativă prefecților li se recunoaște statutyul politic. Fostul subprefect de Bistrița-Năsăud, Eugen Curteanu a fost eliberat astăzi din funcție și în locul lui au fost numiți doi subprefecti: Lorand Toth (USR) și Decsei Attila , presedintele UDMR Bistrița-Năsăud. Fostul subprefect ar putea sa revină însă în Instituția prefectului în calitate de secretar general, funcție nou înființată prin același OUG, așa cum a explicat într-o emisiune la BexTV prefectul Stelian Dolha. El a spus ca numirea cu titlu interimar până la aparitia reglementarilor legale pentru acest post și a concursurilor se va face probabil prin ordin de prefect. 

Share.

About Author

Lasă un comentariu