Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În timpul pandemiei cererea pentru paracetamol s-a dublat în farmacii. Ce s-a întâmplat cu cererea pentru alte medicamente (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Paracetamolul a fost de departe cel mai cumpărat medicament în pandemie nu doar în farmaciile din Bistrița-Năsăud, ci peste tot în țară  a confirmat pentru Bex TV, Cristian Roth Gross, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Bistrița-Năsăud .

Imediat după Paracetamol, într-un clasament al solicitarilor din anul pandemic s-a numărat Azitromicina, un antibiotic considerat o vreme  medicament vedetă  în tratarea Covid 19. Asemenea Paracetamolului Azitromicina a fost o perioada aproape de negasit în farmacii . Azitromicina însă, precum Plaquenilul dar și alte medicamente si-a aratat limitele și n-a dat rezultatele asteptate in tratarea Covid 19, a comentat vicepresedinte farmaciștilor, care crede că vaccinarea este deocamdată singura opțiune la îndemână pentru limitarea pandemiei.

In schimb la celălalt capăt al clasamentului medicamentelor s-a plasat Nurofenul si toate medicamentele pe bază de Ibuprofen, devenit medicament aproape nevandabil după ce medici francezi au recomandat la începutul pandemiei să nu fie folosit în caz de Covid pentru ca ar exacerba reactia inflamatorie a organismului:  . ”A fost o perioada in care lumea nu a cumpărat aproape deloc medicamentele pe baza de ibuprofen:. am avut luni in care nu s-a vândut aproape niciun Nurofen sirop pentru copii de pildă . Vânzarile au scăzut dramatic sa stiti. A trebuit ca instituțiile de sanatate să dea anunțuri peste anunțuri și să dezminta informațiile inițiale ca să  revină consumul. Pierderile au fost uriase” a explicat vicepresedintele farmacistilor bistrițeni, Cristian Roth Gross.

Ce spune farmacistul bistrițean despre Invermectină, dar și despre Algocalmin, despre vaccinurile anti Covid aflate pe piață dar si in testare la Agenția Europeană a Medicamentului aflați din emisiunea de la BEX Tv: 

 

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Gica Contra în

    Pai nem.ernicii de farmacisti privati, s-au transormat in comercianti 100% si-i doare fix undeva de bolnavii care vor-nu vor, musai sa-si cumpete ” leacurile ” de care au nevoie… ( si de la ei ). Mai mult, au inceput sa nu mai aduca medicamentele” ieftine ” … care nu le aduc lor un anume prOfit… SI POLITRUCII ASTIA A LUI PSTE-I TOLEREAZA SI-I LASA SA-SI FACA DE CAP ! Io pe toti particularii in acest domeniu i-as desfiintza si as lasa ” monopol exclusiv ” doar statului in problemle de strategie nationala ( sanatate, MEDICAMENTE, ape, mediu, paduri, extractie de petrol si gaze… etc. )

Lasă un comentariu