Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar: ”planul național de redresare si reziliență va fi gata până în 30 aprilie” VIDEO

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Programul Național de Redresare si Reziliență  al României va fi gata până în 30 aprilie, cu avizare cu tot, când va fi înaintat Comisiei Europene, a anunțat vineri într-o conferință de presă deputatul PNL Diana Morar.

Deputatul liberal a trecut în revistă principalele domenii pe care le abordeaza Planul, cu cele 33 de capitolele de finanțare si 6 piloni : România va primi o alocare de granturi și împrumuturi în valoare totală de 29,2 miliarde euro, iar aproximativ 11% din bani sunt alocați pentru educație, 9% pentru sănătate, 28% pentru transport rutier, feroviar și metrou.

PNRR se va centra pe 6 domenii pilon, după care se vor realiza ghidurile și apelurile de proiecte, a explicat Diana Morar:  Tranziție verde – care vor însemna investiții în apă, canalizare, irigații, păduri, managementul deșeurilor, transport feroviar și metrou, eficiență energetică, 2. Transformare digitală, 3. Creștere inteligentă, sustenabilă și inclusivă – un pilon care vizează  reforma pensiilor, a companiilor de stat, sprijin pentru mediul de afaceri, cercetare-inovare, învățământ. Un al 4-lea domeniu e  Coeziune socială și teritorială – fonduri pentru localități, comunități sărace, comunități rurale, infrastructură socială, dar și România Velo, România turistică. Urmează pilonul  5. Sănătate și reziliență economică, socială și instituțională – infrastructură de sănătate, școlară, reforma administrației si 6 Politici pentru generația următoare – bani pentru tineret și sport, creșe, reducerea abandonului școlar”.

Share.

Un comentariu

  1. Gica Contra în

    Mai LIBERALILOR SI ACOLITILOR VOSTRI DE DREAPTA CAPITAISTO-TERORISTA ,
    voi cu teoria voastra cu posibiitatea ramenrii pana la 70 de ani la ” munca ” ati facut un MARE RAHAT . In general, ati iesit castigatori la alegeri ptr ca toti tinerii nostri ,IMPREUNA CU DIASPO-VIRUSATII … v-au votat pe voi ma … Ati inceut sa ” restructurati posturile din domeniul public ” si cine credeti voi ca VOR FI RESTRUCTURATI SI DATI AFARA DIN SERVICII ALTII DECAT TINERETUL MA… si vor ramane in posturi, in continuare, toti hodorogii si fliostorogii… pana se duc direct in coparseu… MAI ALES CEI CARE SUNT TOT FELUL DE SEFI, SEFUTZI SI SEFULETZI … SI CARE NU DESFASOARA ACTIVITATI GRELE, RISCANTE … SI CARE IN GENERAL STAU INTR-UN ” PATUTZ CALD ” … ! TOTI VOR MERGE PE IDEIA CA TINERETUL SE POATE REPROFILA SI RECALIFICA IN ALTE DOMENII … si vor restructura posturile detinute de acestia .
    MA… SI TIERETUL ASTA PROST IMPREUNA CU DIASPO-VIRUSATII , AU PUS BOTUL ! In loc sa-i fortzatzti sa plece la pensie inca si mai repede decat 65 de ani, sa le permiteti pensionarea la 63 de ani barbatilor si la 60 femeilor, sa creati locuri de munca tineretului, acesta acuma este obligat sa-si ia lumea in cap si sa plece efectiv din tzara, sa-si caute alte locuri de munca prin strainatati , ca aici in tzara IOC LOCURI DE MUNCA .
    ASTA ATI FACUT VOI CU IDEILE ASTEA ALE VOASTRE LIBERALE TAMPITE … !

Lasă un comentariu