Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița-Năsăud în primul tronson pentru listele de așteptare din platformă. Aplicația nu funcționeaza însa luni dimineața

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Listele de așteptare pentru județul Bistrița-Năsăud pot fi accesate în platforma de vaccinare începând de luni de la ora 9,00 dimineața până la ora 11,00, a anunțat Centrul Național de Coordonare a Vaccinării, cu condiția ca platforma să nu fie blocată din cauza numărului prea mare de accesări si a lucrărilor de mentenanță.

Aceasta pentru că luni la ora 9,00 platforma de vaccinare a fost blocată cel puțin o jumătate de oră.
Același program îl au centrele de vaccinare din alte 14 județe în ordine alfabetica
9:00-11:00 Centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botoșani, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna.

Înainte de blocarea platformei în Bistrița-Năsăud nu mai existau locuri disponibile pentru progrmarae la vaccinare potrivit unei aplicații care permite vizualizarea centrelor, numarului de locuri si a tipului de vaccin cu care se face imunizarea.

Cum funcționează programarea pe listele de așteptare ?

În momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populația generală, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât și cele care vor fi operaționalizate în luna aprilie 2021. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de așteptare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

  • persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
    • persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);
    • persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât și prin apelarea numărului de call center, iar modalitățile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de așteptare sunt următoarele:

Share.

Lasă un comentariu