Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Poliția Animalelor are agenți și ofițeri cu acte regulă. Astăzi au depus jurământul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Structura de poliție care se ocupă cu protecția animalelor este operațională și în Bistrița-Năsăud după ce noii ofițeri și subofițeri au devenit angajați ai IPJ cu acte în regulă.

Șase polițiști ai noii structuri, trei ofițeri și trei subofițeri angajați din sursă externă  au depus astazi jurământul de credință în cadrul unei ceremonii ai Poliției Județene, anunță un comunicat de presă. Cu toții au promovat concursuri la finele lunii ianuarie a acestui an. ”Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud i-a asigurat de tot sprijinul și le-a urat mult succes în carieră!” a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Structura națională de Protecție a Animalelor din cadrul Poliției Române a fost operaționalizată în luna decembrie sub forma unei direcții. În trei luni de activitate direcția care acum își operaționalizează structurile judetene a întocmit deja  zeci de dosare penale pe numele unor persoane care au maltratat animalele,  in general caini si cai, sau le-au neglijat. 

”Pedeapsa in caz de cruzime fata de animale ajunge pana la un an de inchisoare si se aplica de catre instantă, in cazuri extreme: organizare de lupte intre animale, folosire de animale vii pentru dresajul cainilor sau pentru a le controla agresivitatea, dopajul animalelor folosite in competitii, omorârea animalelor, “din perversitate, precum si prin practicarea tirului pe animale domestice sau captive”, conform legii 205/2004. Toate faptele de rele tratamente sau abuzuri asupra animalelor se pot sesiza pe numarul de urgență 112 sau la telefoanele poliției.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. plin netu cu saituri cu politia sau protectia animalelor… dar nicari nu se poate sesiza ceva. nu are rubrica pentru sezizari..

Lasă un comentariu