Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița intră de mâine în scenariu roșu. Decizia s-a luat luni seara după ce incidența a ajuns la 3,63

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița intră de marți, 23 martie în scenariul roșu, au decis în această seară membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Decizia intrării în scenariul roșu a fost amânată de săptămâna trecută după depășirea pragului de îmbolnăviri de 3 la mia de locuitori. Autoritățile au așteptat sa vadă dacă incidența va rămâne crescută și după ce focarul de la penitenciarul Bistrița cu 31 de deținuți a fost izolat și bolnavii transferați la Jilava. I

Incidența alarmantă de 3,63/1000 locuitori reprezintă, inevitabil, intrarea municipiului Bistrița în scenariul roșu!” a anunțat Instituția Prefectului în această seară.

Ce înseamnă scenariul roșu pentru Bistrița conform hotărârii CJAS: ” se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; – este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne în continuare obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Restricţiile prevăzute de prezenta hotărâre se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.” anunță CJAS.

Tot astăzi CJAS a luat decizia intrării comunei Braniștea în scenariul roșu.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu