Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

S-a decis: vacanta de primavara durează o lună, excepție fac clasele terminale. Anul scolar se termină în 25 iunie.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu a anunțat în cursul acestei dimineți cum se va desfașura anul scolar in continuare și care va fi durata vacanțelor. Deciziile au fost luate de Ministerul educației la capătul consultărilor cu asociațiile ale părinților și ale elevilor.

Examenele naționale rămân pe calendarul stabilit. Vacanța va fi 4 aprilie-2 mai, excepție clasele terminale

Examenele naționale se desfășoară după calendarul deja stabilit, iar pentru clasele terminale structura anului școlar nu va fi modificată. Celelalte clase, adică prescolarii, scolarii mici gimnaziul și liceul, mai puțin clasele terminale  au vacanță de primăvară în perioada 4 aprilie – 2 mai, iar anul școlar se încheie în 25 iunie, a anunțat, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după discuțiile cu reprezentanții elevilor și ai părinților. Potrivit ministrului asociațiile părinților au insistat sa nu e intre în luna iulie cu anul scolar

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise de la Evaluarea națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la Bacalaureat.

Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate.

Cu excepția claselor terminale pentru care structura anului școlar nu va suferi nicio modificare, vacanța de primăvară începe în 2 aprilie și se termină pe 4 mai.

Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai.

Clasele terminale încheie anul școlar în 18 iunie, iar toate celelalte clase în 25 iunie.

Se renunță la săptămâna „Școala altfel”  mai anunțat ministrul Sorin Câmpeanu Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluare Națională de clasa a II-a se reprogramează pentru perioada 25-28 mai.

Activitățile remediale se vor ține doar până la incidența de 6 la mia de locuitori.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu