Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Diana Morar: Utilizarea brățărilor electronice în prevenirea violenței domestice, în dezbaterea comisiei juridice

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Proiectul utilizării brățărilor electronice în combaterea violenței domestice a ajuns în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaților, a anunțat deputatul PNL Diana Morar pe pagina sa de facebook. Proiectul legislativ aflat de ceva vreme în sertarele Camerei Deputaților din legislatura trecută a fost scos în dezbatere pe fondul creșterii incidenței violenței domestice:
Vom dezbate un proiect de lege extrem de important pentru prevenirea și combaterea violenței domestice: utilizarea brățărilor electronice pentru a monitoriza respectarea ordinelor de protecție, așa cum se întâmplă în numeroase țări. Anul trecut, în România au fost emise peste 8.000 de ordine de protecție. Este de notorietate cazul de la Telciu, unde o tânără cu doi copii a fost bătută cu sălbăticie de soț în plină stradă. Utilizarea sistemelor de supraveghere permite adoptarea unor măsuri pentru prevenirea și contracararea unui eventual contact fizic între victima violenței domestice și agresor.
Acest proiect de lege este o prioritate, iar brățările electronice vor fi un instrument care să monitorizeze acele persoane împotriva cărora s-a emis ordin de protecție, în ideea de a descuraja încălcarea ordinului prin apropierea de victimă.” explică Deputatul Diana Morar.
Diana Morar pledează pentru introducerea ”Butonului de panică”
Deputatul liberal spune că viitoarea lege trebuie sa ofere și victimelor o modalitate de a semnala ca sunt în pericol și pledeaza pentru o soluție care sa include un așa numit ” buton de panică. ”Voi pleda pentru oferirea unei garanții în plus victimei: persoana protejată să aibă asupra sa o brățară mobilă care să semnalizeze apropierea sau un ”buton de panică” pentru a se simți în siguranță și pentru a avea control asupra situației.
Faza pilot va fi demarată imediat ce legea va fi promulgată, iar sistemul de supraveghere va trebui să fie deplin funcțional în cursul anului viitor.” a explicat Diana Morar.
De altfel deputatul liberal a vorbit despre aceasta inițiativă și într-o emisiune a Bex TV

Aici proiectul de lege:
Share.

About Author

Lasă un comentariu