Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Previzibil: managerul Centrului Județean de Cultură a câștigat concursul pentru conducerea Centrului Municipal ”George Coșbuc”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gavril Țărmure a câștigat concursul pentru conducerea Centrului Cultural Municipal George Coșbuc, după jurizarea ultimei probe, cea a interviului,  transmisă pe pagina de facebook a municipalității.

Țărmure, care avea încă asigurat cel puțin un an de mandat  la Centrul Județean de Cultură, din subordinea Consiliului Județean, unde e director de 7 ani a obținut 9,13 la interviul pentru funcția de la municipiu și 8,28 la proiectul de management, în timp ce contracandidatul său, profesorul Claudiu Șular a obținut 8,78 la interviu și 7,91 la proiectul de management. Inițial în cursa pentru funcția de la Palatul Culturii  s-au înscris 6 candidați, însă 4 au fost eliminați la proba dosarelor.

Gavril Țărmure, fost membru al PNL a trecut la ALDE odată cu înființarea acestui partid și cimentarea unei alianțe solide cu PSD atât la nivel național cât și județean, care s-a încheiat doar cu iesirea partidului lui Tăriceanu din scena politică. La finalul lunii martie Țărmure a fost evaluat ca manager la Centrul Cultural Judetean, primind nota 9,18. Și ceilalți manageri de instituții din subordinea Consiliului Judetean au primit note peste 9, însă ceva mai mari decât Țărmure aflat pe picior de plecare: directorul Muzeului Judetean a fost notat cu 9,78 si cel al Bibliotecii Judetene, Ioan Pintea  cu 9,68.

Bugetul Centrului Cultural Municipal este însă anul acesta unul de avarie, cu 2 milioane de lei în minus față de cel din 2020. Din cei 5,5 milioane de lei aproape 5 milioane s-ar duce însă pe salarii. Țărmure a vorbit despre asta în interviul de la concurs, în care a si transmis câte ceva din nemulțumirile sale legate de gestionarea anterioară: faptul că nu au fost atrasi bani din alte surse de finanțare extrabugetară, în special fonduri europene, dar si granturi și s-a angajat că până la încheierea mandatului va reusi ca din bugetul propriu să susțină 14 % din buget. Noului manager nu-i place nici numele de Palat al Culturii purtat de fosta Casă de Cultură George Coșbuc, după reabilitare la inițativa fostului manager Dorel Cosma. Despre clădire Țărmure a spus la interviu ca nu are caracteristicile arhitecturale ale unui palat, așa cum este de exemplu Palatul Culturii din Iași, fără sa precizeze însă dacă va cere schimbarea denumirii.

. Citiți și

Viitorul manager al Centrului Municipal de Cultură va gestiona un buget sugrumat de salarii. ”Bărbuncașii”, cum i-a numit un candidat, ar trebui reprofilați

Credit Foto: rasunetul

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Campania Penele în

    Te doare capul. Asta a organizat toate spectacolele PSD si ALDE in campania electorala. A tradat PNL plecand cu Tintean la ALDE si l-a slugarit pe Emil Moldovan cativa ani buni la centrul de cultura judetean. Cum naiba fac unii ca si cand pierd alegerile tot raman la guvernare? De fapt ALDE 2 la suta are mai multi directori in judet decat liberalii. Deci cum e cu mooya pesede ???

Lasă un comentariu